detector.media
05.03.2020 16:15
НСЖУ пропонує блогерам отримати посвідчення журналіста
НСЖУ пропонує блогерам отримати посвідчення журналіста
Національна спілка журналістів України пропонує блогерам отримати посвідчення журналіста за умови дотримання низки вимог Спілки.

Про це повідомив голова НСЖУ Сергій Томіленко в коментарях до допису журналістки харківського видання «Накипело» Аліни Шульги в Facеbook.

Вона повідомила, що 29 березня на конференції з просування в соціальних мережах Instaboom представник Національної спілки журналістів України вручив двом блогеркам журналістські посвідчення. За її словами, він розповів, що для отримання посвідчення треба лише написати заяву й тоді кандидатура буде розглянута.

Перша секретарка НСЖУ Ліна Кущ, своєю чергою, повідомила, що блогери можуть стати членами НСЖУ, якщо дотримуються умов вступу – дві рекомендації, перелік публікацій, обов'язок дотримуватися Статуту та Кодексу етики, розгляд заяви колегіально тощо. «Про "роздачу квитків" не йдеться», – сказала вона.

Сергій Томіленко також сказав, що вступу до НСЖУ передує певна процедура. «НСЖУ реформується і шукає шляхи співпраці та залучення блогерів, працівників нових медіа. Але. Вступ до НСЖУ передбачає свідоме зобов'язання дотримуватися Кодексу журналістської етики, рекомендації чинних членів Спілки, розгляд авторських матеріалів на Правлінні обласної організації. Агітацією на масових прогресивних заходах вступ не обмежується», – уточнив він.

Член правління Харківської обласної організації НСЖУ Валерій Данюк додав, що на конференції Instaboom відбулося урочисте вручення квитків новим членам НСЖУ. Режисер Олександр Савенко раніше, 27 лютого, написав, що Марія Рисак і Марина Єнько, які братимуть участь у конференції, стали новими членкинями НСЖУ.

Нагадаємо, про ідею МКМС створити єдину організацію журналістського саморегулювання, яка підтверджуватиме статус журналіста, стало відомо 15 листопада 2019 року під час презентації концепції захисту інформаційного простору від дезінформації. Після цього тривала розробка законопроєкту про дезінформацію, який міністерство презентувало 17 січня 2020 року. 20 січня на сайті міністерства оприлюднили порівняльну таблицю нового законопроєкту.

Проти реєстрації цього законопроєкту виступили Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір»Комісія з журналістської етикиодеські журналістиІнтернет Асоціація України. З критикою законопроєкту виступили Європейська федерація журналістівпредставник ОБСЄ з питань свободи медіамоніторингова місія ООНукраїнські медіаюристи і юристи медіагрупи StarLightMedia,  низка народних депутатів з Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політикиРада з питань свободи слова та захисту журналістів при президентові України.

Фото: НСЖУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY