detector.media
05.03.2020 14:19
Обов’язки міністра культури поки виконує Анатолій Максимчук
Обов’язки міністра культури поки виконує Анатолій Максимчук
Обов’язки міністра культури поки що виконує перший заступник міністра культури, молоді та спорту Анатолій Максимчук.

Він підтвердив «Детектору медіа», що сьогодні він виконувач обов'язків.

З власних джерел «Детектору медіа» стало відомо, що завтра, 6 березня, частина заступників міністра культури, молоді та спорту планують написати заяви про звільнення.

Міністр Володимир Бородянський 4 березня пішов у відставку разом з урядом Олексія Гончарука.

У новому уряді Міністерство культури, молоді та спорту буде розділено на дві частини. Міністром молоді та спорту став Вадим Гутцайт. Посада міністра культури в уряді поки що залишилася вакантною.

Володимир Бородянський пояснив, що одна з причин, чому він іде, – розділення його міністерства.

Нагадаємо, у вересні 2019 року Кабінет міністрів України ухвалив постанову про оптимізацію органів центральної влади, згідно з якою Міністерство культури, молоді та спорту України створили на базі Міністерства інформаційної політики.

У січні 2020 року президент Володимир Зеленський висловив думку, що «деякі міністерства», які були об'єднані, мають бути знову розділені, наприклад, Міністерство культури, молоді та спорту, Міністерство економіки та Міністерство ветеранів.

На початку лютого Володимир Бородянський повідомив, що вважає недоцільним розділяти Міністерство культури, молоді та спорту. Зокрема, він не бачив необхідності відокремлювати в окрему структуру міністерство спорту.

4 березня Верховна Рада звільнила прем’єр-міністра Олексія Гончарука на підставі поданої ним заяви. Автоматично із ним пішов у відставку весь склад Кабінету Міністрів. Рада призначила новий склад уряду, але поки що без міністра культури.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY