detector.media
04.03.2020 19:39
Уряд лишився без міністрів культури та освіти
Уряд лишився без міністрів культури та освіти
4 березня Верховна Рада України звільнила прем’єр-міністра Олексія Гончарука на підставі поданої ним заяви. Автоматично із ним пішов у відставку весь склад Кабінету міністрів.

Трансляцію засідання парламенту вів канал «Рада».

Замість Олексія Гончарука прем'єр-міністром став Денис Шмигаль. Він представив Верховній Раді новий склад уряду, який парламент підтримав голосуванням.

Так, міністром цифрової трансформації залишився Михайло Федоров.

Міністерство культури, молоді та спорту буде розділено на дві частини.

Міністром молоді та спорту став Вадим Гутцайт - олімпійський чемпіон, президент Федерації фехтування України. Він одружений з українською телеведучою Оксаною Гутцайт.

Посади міністра культури та міністра освіти залишились вакантними. В уряді Гончарука їх обіймали Володимир Бородянський та Ганна Новосад. У коментарі «Громадському» вони обидва підтвердили, що не планують залишатись у Кабміні під керівництвом Дениса Шмигаля.

Зокрема, пан Бородянський заявив, що одна з причин, чому він йде, - розділення Міністерства культури, молоді та спорту.

«Нам не зрозумілі правила, тому, мабуть, ми вже все», - додала пані Новосад.

Додамо, що у Кабміні досі не сформовано майже весь економічний блок.

Нагадаємо, у вересні 2019 року Кабінет міністрів України ухвалив постанову про оптимізацію органів центральної влади, згідно з якою Міністерство культури, молоді та спорту України створили на базі Міністерства інформаційної політики.

У січні 2020 року президент Володимир Зеленський висловив думку, що «деякі міністерства», які були об'єднані, мають бути знову розділені, наприклад, Міністерство культури, молоді та спорту, Міністерство економіки та Міністерство ветеранів.

На початку лютого Володимир Бородянський полвідомив, що вважає недоцільним розділяти Міністерство культури, молоді та спорту. Зокрема, він не бачить необхідності відокремлювати в окрему структуру міністерство спорту.

Фото: Громадське

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY