detector.media
03.03.2020 18:33
ДБР відмовилось розслідувати звернення журналіста «Радіо Свобода», який постраждав у сутичках під Радою
ДБР відмовилось розслідувати звернення журналіста «Радіо Свобода», який постраждав у сутичках під Радою
Фотокореспондент «Радіо Свобода» Сергій Нужненко заявляв про неправомірні дії силовиків під час сутичок 17 грудня 2019 року біля Верховної Ради.

У Державному бюро розслідувань у відповідь на запит «Радіо Свобода» повідомили, що не мають підстав розслідувати звернення журналіста.

«Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Києві, розглянуто усну заяву Нужненка С. від 17.12.2019 щодо можливих неправомірних дій працівників правоохоронних органів. Перевіривши обставини, зазначені у наявних матеріалах, встановлено, що на даний час підстави для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань відсутні, про що повідомлено заявника», – йдеться у відповіді.

У ДБР зазначили, що заявник має право оскаржити це рішення, якщо не згоден із ним.

Як писав ДМ, під час сутичок біля Верховної Ради 17 грудня 2019 року журналісту «Радіо Свобода» Сергію Нужненку розбили камеру й окуляри. Згодом він повідомив, що має забій правої руки і синці. Журналіст подав заяву до поліції.

19 грудня у Нацполіції повідомили, що передадуть до ДБР матеріали провадження щодо постраждалого фотокореспондента «для об’єктивного розслідування». У коментарі ДМ прессекретарка ДБР Анжеліка Іванова тоді сказала, що не може ні підвердити, ні спростувати цю інформацію.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY