detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
03.03.2020 14:54
24 канал змінив формат подачі новин та оновив сітку мовлення
24 канал змінив формат подачі новин та оновив сітку мовлення
24 канал оголосив про переформатування, зокрема – змінив форми подачі новин, переорієнтувавшись на авторські проєкти.

Про це «Детектору медіа» повідомив співвласник і генеральний директор медіахолдингу «Люкс» (24 канал, «Люкс ФМ», «Максимум ФМ») Роман Андрейко.

За його словами, частину із запланованого в рамках переформатування 24 канал уже зробив. Зокрема, наприкінці лютого в ефір вийшли нові проєкти «Ранок на 24-му», «Гуд Найт Юкрейн» та програма інтерв’ю «Перехресний допит».

Роман Андрейко пояснив, що переформатування пов’язане з тим, що протягом дня більшість користувачів переглядають новини через смартфони. За його даними, 75% користувачів переглядають новини на сайті 24-го каналу через мобільні пристрої. Це спонукало канал до запуску нових форматів, нових форм і змісту подачі інформації.

«Ми змінюємося. Ми адаптуємося під нові умови. Ми по-іншому почали розповідати. 75% мобільних користувачів – це ті, хто ввечері приходять додому й стають глядачами інформаційного каналу. Просто розказати їм, що сталося, – це почути з іншого боку екрана "так, дякую, капітане, ми вже знаємо". Їх треба чимось іншим дивувати», – розповів пан Андрейко.

Роман Андрейко розповів, що автори оновлених проєктів орієнтуються не на переповідання подій, а на їх оцінку, зокрема – суб’єктивну. «Автори проєктів, крізь призму свого досвіду готові взяти на себе відповідальність та оцінити події й розповісти, що вони означають», – пояснив він.

Крім того, 24 канал оновив лінійку: щодня о 20:00 виходять різні авторські проєкти:

На каналі також виходять документальні проєкти – «Спецслужби світу», «Мафії світу» та «Корпорації світу». У фільмах використовують хроніки та архіви, доповнюючи коментарями авторитетних людей у цих галузях.

Водночас поруч із авторськими проєктами лишаються й класичні денні та підсумкові випуски новин.

Нагадаємо, на 24-му каналі 24 лютого відбулася прем’єра нової програми «Ранок на 24-му». Шоу виходитиме в ефір по буднях з 7:00 до 10:00. 

Фото: 24 канал 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY