detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
02.03.2020 11:59
Нацрада проведе позачергове засідання для оформлення ліцензії нового каналу для окупованих територій (ДОПОВНЕНО)
Нацрада проведе позачергове засідання для оформлення ліцензії нового каналу для окупованих територій (ДОПОВНЕНО)
2 березня о 16:00 Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планує провести позачергове засідання. Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердила перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк.

Ольга Герасим’юк повідомила, що на засіданні планується розгляд питання про переоформлення ліцензії на мовлення каналу UATV Мультимедійної платформи іномовлення України на новий канал для окупованих територій під назвою «Дім».

Ідеться про супутникову ліцензію каналу. У ній зміниться назва та програмна концепція, а також із ліцензії буде вилучено частину супутників.

На запитання, чи буде переоформлення тимчасових дозволів каналу на мовлення на ефірних частотах, пані Герасим’юк відповіла: якщо платформа подасть документи - тоді Нацрада розгляне їх у четвер, 5 березня. За даними пані Герасим’юк, ідеться про передавачі в 9 населених пунктах, які забезпечать мовлення на окуповані території. Але точну інформацію вона зможе надати після того, як ознайомиться з документами, які опрацьовує апарат Нацради.

Раніше член Нацради Сергій Костинський перелічував такі 9 населених пунктів, з яких має мовити новий канал: Волноваха, Гірник, Краматорськ (Донецька область), Бахмутівка, Комишувахи, Старобільськ (Підгорівка), Широкий (Луганська область), Чаплинка, Чонгар (Херсонська область).

Член Нацради Олег Черниш повідомив «Детектору медіа», що Мультимедійна платформа іномовлення подала документи на переоформлення ліцензії в лютому, а в п’ятницю, 28 лютого, долучала ще певні документи до своєї заяви.

Нагадаємо, новий канал для тимчасово окупованих територій запускають на базі Мультимедійної платформи іномовлення України замість каналу іномовлення UATV. Презентація нового каналу відбудеться 2 березня о 15:00. З власних джерел «Детектору медіа» відомо, що новостворений телеканал матиме назву «Дім» / «Дом». Він мав розпочати мовлення 1 або 2 березня 2020 року.

28 лютого член Нацради Сергій Костинський повідомив, що канал для окупованих територій не зможе розпочати роботу 1 березня, адже отримання ліцензії та дозволу на тимчасове мовлення на окуповані території може зайняти кілька тижнів.

Того ж дня перший заступник міністра культури, молоді та спорту України Анатолій Максимчук повідомив, що для запуску нового телеканалу не потрібно отримувати нову ліцензію, оскільки діючу ліцензію Мультимедійної платформи іномовлення України та тимчасові дозволи переоформлять. Він запевнив, що відповідні документи Нацрада отримає найближчим часом.

Раніше, 6 лютого, Нацрада анулювала ліцензії Мультимедійної платформи іномовлення України на супутникове мовлення каналу UATV закордон. У платформи залишилася одна ліцензія на мовлення через супутник Hotbird-13С, який покриває Україну та частину Європи. На тому ж засіданні Нацради стало відомо, що платформа подала до Нацради заяву про переоформлення цієї ліцензії у зв’язку зі зміною керівництва та програмної концепції.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY