detector.media
02.03.2020 10:39
У Туреччині відпустили трьох працівників російського агентства Sputnik
У Туреччині відпустили трьох працівників російського агентства Sputnik
У Анкарі після допиту відпустили трьох працівників російського агентства «Sputnik Туреччина».

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на турецьку службу DW.

Трьох працівників агентства (громадян Туреччини) допитали через їх матеріал «Вкрадена держава: 80 років тому Франція віддала Туреччині куточок Сирії – чому?», у якому мова йшла нібито про те, що Туреччина «вкрала» у Сирії провінцію Хатай.

Увечері 29 лютого під їхніми квартирами відбулися протести груп з 15-20 осіб. Люди скандували: «Мученики не вмирають, батьківщина єдина», а також звинувачували працівників Sputnik у зраді батьківщини.

Крім того, за даними Hurriyet, 1 березня в Стамбулі затримали головного редактора Sputnik Turkiye Махіра Бозтепе в рамках розслідування, розпочатого головною прокуратурою Анкари відповідно до статей 301 та 302 Кримінального кодексу Туреччини. Турецька поліція проводила обшуки в місцевому бюро новинного агентства.

Нагадаємо, 29 лютого в Туреччині затримали працівників російського агентства Sputnik. Додому до трьох працівників агентства начебто увірвались невідомі із погрозами. Коли працівники ЗМІ прийшли скаржитись до поліції - їх затримали. Крім того, поліція прийшла до офісу «Sputnik Туреччина» з обшуком та затримала головного редактора.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY