detector.media
29.02.2020 11:10
«1+1 медіа» перегляне програмну сітку незакодованого супутникового «1+1 international»
«1+1 медіа» перегляне програмну сітку незакодованого супутникового «1+1 international»
У медіагрупі наголосили, що розкодування «1+1» на супутнику не планується, але буде внесено зміни до програмної сітки «1+1 international», який знаходиться у відкритому доступі.

Про це повідомляє пресслужба медіагрупи.

Раніше президент України провів зустріч із представниками чотирьох нійбільш медіагруп, які закодували сигнал своїх телеканалів на супутнику. Вони досягли певних домовленостей (деталі - тут), які низка ЗМІ помилково трактувала як розкодування сигналу.

«Хочемо звернути увагу, що на офіційному сайті Президента України йдеться не про розкодування телеканалів на супутнику, а про запуск до 16 березня 2020 року незакодованих супутникових міжнародних версій загальнонаціональних телеканалів провідних медіагруп», - наголосили у компанії.

В «1+1 медіа» зазначили, що міжнародна версія телеканалу «1+1» («1+1 international») та «Інтер» («Інтер+»), вже мовлять на супутнику.

«З огляду на мету забезпечити громадян, які проживають на територіях вздовж контактної лінії та на тимчасово окупованих територіях, безкоштовним доступом до українського телебачення найближчим часом будуть переглянуті програмні сітки міжнародних версій телеканалів із врахуванням обмежень на доступність контенту основних версій каналу для міжнародної дистрибуції. Це означає, що програмна сітка цих телеканалів не буде повністю дублювати сітку закодованих мовників та включати лише ті телевізійні продукти, мовлення яких у відкритому доступі буде погоджено з правовласниками контенту», - додали у медіагрупі.

Нагадаємо, чотири найбільші медіагрупи – StarLightMedia, «1+1 медіа», «Медіа Група Україна» та «Інтер медіа груп» – закодували сигнал своїх 22 каналів на супутнику в ніч із 28 на 29 січня. Що робити, щоб і надалі дивитись канали українських медіагруп, читайте в матеріалі «Все пропало! Українські канали кодуються на супутнику, що робити?».

21 лютого Верховна Рада підтримала запит народного депутата Миколи Задорожнього до президента України щодо запровадження мораторію на кодування українських каналів на супутнику.

Холдинги «1+1 медіа» та «Медіа Група Україна» публічно виступили проти мораторію та пояснили, чому вважають його недоцільним.

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики обговорює можливість зобов'язати телеканали мати міжнародні версії на супутнику. Нагадаємо, що міжнародні версії своїх каналів на супутнику вже мають медіагрупи «Інтер» («Інтер+») і «1+1» («1+1 International»), а «Медіа Група Україна» має міжнародні версії в зарубіжних ОТТ-сервісах (Ukraine 1/Ukraine 2 і NLO TV 1/NLO TV 2).

«Детектор медіа» зібрав думки експертів, як подолати негативні наслідки кодування телеканалів на супутнику.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY