detector.media
Марина Довженко
«Детектор медіа»
28.02.2020 12:29
На «112 Україна» кажуть, що українці нічим не відрізняються від росіян – моніторинг
На «112 Україна» кажуть, що українці нічим не відрізняються від росіян – моніторинг
А в ефірі каналу NewsOne можна було почути, що Україна – російськомовна країна.

«Украинцы являются, по сути, русскими. Я не понимаю, чем русский отличается от украинца [...] Нам внушают, что мы некий отдельный народ». Така фраза пролунала в ефірі програми «По суті» з Денисом Жарких з уст політкоментатора Олександра Семченка.

Ведучий не лише не заперечував гостеві, а й сам долучився до пропагування російських цінностей. Про те, що Росія — переважно російськомовна країна, де дітям забороняють вивчати рідну російську мову, говорили також у декількох програмах на каналі NewsOne. Про це йдеться в моніторингу інформаційних телеканалів за 10-16 лютого 2020 року.

Програма про декомунізацію на каналі «112» зосередилася на тому, що декомунізація вбиває у людях духовність, а належністю до російського світу слід пишатись, адже це «Достоєвський і Толстой».  

А на каналах, лояльних до Петра Порошенка,  агресія була спрямована на президента Володимира Зеленського у зв’язку зі справою Софії Федини та Марусі Звіробій. Прямий та «Еспресо» заполонили розповіді про «верховного потерпілого», який боїться двох жінок і не зможе захистити країну.  Більше про тенденції та маніпуляції в ефірі інформаційних телеканалів читайте в огляді Ярослава Зубченка. 

Фото: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY