detector.media
Марина Довженко
«Детектор медіа»
27.02.2020 16:48
Рінат Ахметов отримав подвійну порцію піару – моніторинг
Рінат Ахметов отримав подвійну порцію піару – моніторинг
Полтавська область стала найчастіше згадуваним у новинах нестоличним регіоном України.

Конфлікт у Нових Санжарах, де місцеві мешканці протестували проти поселення евакуйованих із Китаю громадян, вивів Полтавську область на перше місце за кількістю новин серед нестоличних регіонів. А Ріната Ахметова – на перше місце за кількістю матеріалів з ознаками замовності. Про це йдеться в підсумках моніторингу теленовин за 17-23 лютого 2020 року.

Канал «Україна», який належить Ахметову, присвятив цій темі найбільше матеріалів. Кореспондент «України» Олександр Махов залишився в обсервації разом із евакуйованими, а фонд Ахметова щодня звітував у новинах про гуманітарну допомогу тепер уже не тільки для мешканців прифронтових територій, а й для новосанжарського карантину. Особливо зрадів кореспондент «України» капцям 44 розміру, яких у карантині не знайшов. 

Також канал звернув увагу на зростання впливу Ахметова на президента Зеленського, процитувавши матеріал Financial TimesВиокремивши один аспект з матеріалу, у повідомленні «України» не згадали про інший — що вплив на президента олігарх може використовувати для послаблення свого конкурента Ігоря Коломойського.  

Знайшлися і інші охочі попіаритись на надзвичайній ситуації: Ляшко запрошував евакуйованих до себе додому, а Арсеній Яценюк говорив про міжнародну безпеку, наводячи метафори про «вірусне поширення» популізму. Більше читайте в огляді Зої Красовської.

Фото: Українська правда

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY