detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
27.02.2020 15:15
Журналісти ZIK отримали дозвіл від штабу уряду на перебування в санаторії з евакуйованими з Китаю
Журналісти ZIK отримали дозвіл від штабу уряду на перебування в санаторії з евакуйованими з Китаю
Міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька повідомила, що оперативний штаб уряду надав журналістам телеканалу ZIK дозвіл на перебування в санаторії «Нові Санжари», де в обсервації перебувають евакуйовані з Китаю громадяни.

Про це вона сказала у відповідь на питання журналістів «Українська правда. Життя», як при суворому режимі на територію санаторію потрапили журналісти ZIK.

«На це був дозвіл і це було рішення оперативного штабу уряду. Питання стояло в додатковому засобі поширення інформації звідси», – пояснила Зоряна Скалецька.

Голова комунікаційного офісу Кабінету Міністрів Світлана Павелецька повідомила «Детектору медіа», що по дозвіл зверталися лише журналісти телеканалів «Україна» та ZIK.

«У нас надійшли запити лише від телеканалу "Україна" та ZIK. Оперативний штаб їх розглянув і вирішив, що це можливо за умови, що журналісти будуть відповідати всім умовам обсервації. Тобто, вони перебувають на таких самих умовах, як й інші люди там», – уточнила вона.

У пресслужбі МОЗ «Детектору медіа» сказали, що не володіють інформацією.  

«Детектор медіа» звернувся по коментар до шефредакторки ZIK Дар'ї Гордійко, проте вона сказала надіслати запит. ДМ надіслав запит пресслужбі каналу ZIK.

Як писав ДМ, 22 лютого стало відомо, що журналісти Zik пробралися в санаторій «Нові Санжари» з евакуйованими з Китаю та роблять прямі включення. Журналісти перебуватимуть у санаторії «Нові Санжари» до кінця обсервації.

Натомість військовий кореспондент новин «Сьогодні», що виходять на каналі «Україна», Олександр Махов став єдиним представником українських ЗМІ на борту літака, який 19 лютого вилетів до Уханю (Китай) для евакуації громадян України.

Нагадаємо, 20 лютого в Україну прибув літак з 45 громадянами України та 27 іноземцями, евакуйованими з китайського Ухань через спалах нового коронавіруса.

Евакуйованих на 14 днів помістили в медичний центр Нацгвардії «Нові Санжари» в Полтавській області.

Місцеві мешканці зустріли їх протестами: серед населення поширилася інформація, що до них нібито  привезли заражених, а не здорових українців. В автобус з евакуйованими кидали каміння.

У коментарях журналістам жителі Нових Санжар скаржилися, що їх недостатньо інформували про евакуйованих і коронавірус. Також в населеному пункті поширювалися електронні повідомлення, які сіяли паніку і закликали до протестів проти евакуйованих.

Що треба знати про коронавірус, щоб не панікувати - в матеріалі «Детектора медіа».

Як протести українців проти евакуйованих громадян висміювали у фотожабах - дивіться тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY