detector.media
27.02.2020 12:20
Штаб Трампа подав до суду проти The New York Times через матеріал про втручання РФ у вибори
Штаб Трампа подав до суду проти The New York Times через матеріал про втручання РФ у вибори
Передвиборчий штаб президента США Дональда Трампа 26 лютого подав до суду Нью-Йорка позов проти американської газети The New York Times.

Про це пише Reuters.

Видання звинувачують у «наклепі» та у «надзвичайній упередженості та ворожості до штабу» через публікацію статті Макса Франкела від 27 березня 2019 року, у якій йшлося про розслідування справи щодо втручання РФ у президентські вибори в США 2016 року. Зокрема, про «всеосяжну угоду» між штабом Дональда Трампа та олігархією Володимира Путіна, яка передбачала російську допомогу в боротьбі проти Хілларі Клінтон в обмін на «нову проросійську зовнішню політику» та послаблення економічних санкцій, запроваджених адміністрацією попереднього президента США Барака Обами.

У штабі пояснили, що мета позову полягає в тому, щоб газета The New York Times була «відповідальною за навмисну публікацію неправдивих заяв проти кампанії президента Трампа».

Прессекретар New York Times заявив, що про позов дізналися з повідомлень ЗМІ.

Крім того, президент США звинуватив CNN та MSNBC у тому, що вони спотворюють інформацію про коронавірус. На його думку, це відбувається нібито через низькі рейтинги. Дональд Трамп вирішив провести пресконференцію щодо коронавірусу, щоб спростувати неправдиву інформацію.

Нагадаємо, 22 березня 2019 року Роберт Мюллер передав генпрокурору США Вільяму Барру копію свого конфіденційного звіту щодо російського розслідування. За два дні пан Барр опублікував лист, у якому йшлося, що розслідування не встановило, що між членами виборчої кампанії президента США Дональда Трампа і РФ була змова.

18 квітня Міністерство юстиції США опублікувало звіт спецпрокурора. За підсумками розслідування, проведеного спецпрокурором, ані президент США, ані будь-хто з його помічників не вступали у змову і не координували втручання Росії у вибори 2016 року.

Пан Мюллер також зазначив, що його відомство виявило «недостатньо доказів», щоб звинуватити кампанію Трампа в змові з Росією з метою зміни результатів виборів.

Міністерство фінансів США запровадило нові санкції проти трьох громадян Росії і п’яти російських компаній, підозрюваних у причетності до «шкідливої кібердіяльності».

У липні 2019 року під час свідчень на слуханнях в Юридичному комітеті Палати представників США повідомив колишній спецпрокурор Роберт Мюллер сказав, що уряд Росії систематично та широкомасштабно втручався в президентські вибори США в 2016 року. Колишній спецпрокурор підтвердив, що між представниками передвиборчої команди Дональда Трампа та російськими агентами за той час відбулось 126 контактів. Законодавці також почули підтвердження того, що тодішній голова передвиборчої кампанії Пол Манафорт ділився з Костянтином Климником, якого звіт незалежного прокурора США пов'язав із спецслужбами Росії, інформацією про стратегію кампанії кандидата Дональда Трампа та результатами опитування американських виборців у критично важливих для перемоги штатах.

Фото: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY