detector.media
Софія Скиба
«Детектор медіа»
26.02.2020 11:50
У Кривому Розі депутати звільнили гендиректорку комунальної «ТРК "Рудана"»
У Кривому Розі депутати звільнили гендиректорку комунальної «ТРК "Рудана"»
26 лютого звільнили Наталю Власову, очільницю комунальної телерадіокомпанії «Рудана», яку засновувала міська рада Кривого Рогу.

За проєкт рішення про звільнення гендиректорки проголосували 38 із 52 присутніх депутатів Криворізької міськради (всього їх 64).

Минулого місяця питання вже виносилося на порядок денний сесії. Тоді не вистачило голосів, щоб звільнити Наталю Власову. Вона офіційно оформила відпустку. Зокрема, про це пані Власова повідомляла «Детектору медіа» ще 12 лютого. Проте, згідно документу, який надала начальниця  Управління культури Наталія Стрига, Наталя Власова пішла у відпустку 18 лютого.

Наразі право підпису документів на комунальному телеканалі має заступник гендиректорки – Олександр Темчур. Він працює на цій посаді щонайменше протягом восьми років і є особою не публічною.

Під час обговорення проєкту рішення про звільнення гендиректорки «ТРК "Рудана"», заступниця начальниці Управління культури Валентина Юшкова підтвердила, що пані Власова зараз офіційно перебуває у відпустці.

Депутат Олександр Макаренко («Солідарність») під час пленарного засідання сесії поцікавився сумою коштів, виділених з бюджету міста на фінансову підтримку комунального підприємства «Рудана». Директорка Департаменту фінансів виконкому міськради Олена Рожко, своєю чергою, повідомила,  на підтримку цього ЗМІ виділяється понад 17 мільйонів.

Також депутат запитав чи можна ознайомитись із планами тимчасового виконувача обов’язків гендиректора КП Олександра Темчура. Пан Темчура знаходився у залі, але відповіді на це питання від нього не почули. Мер не надав слово працівнику каналу.  

Депутатка Людмила Бурман («Самопоміч») запитала, чи проводиться аудит використаних підприємством коштів, які виділяються з міського бюджету на зарплати правників каналу. На це міський голова відповів, що кошти контролюються, проте не уточнив ким і коли проводиться такий контроль, як того вимагали депутати. 

У січні 2020 року Наталія Власова отримала 26 тисяч 448 гривень зарплати, у грудні 2019 року – 30 тисяч 918 гривень 30 копійок.

Депутат Микола Колесник («Укроп») запропонував провести відкритий конкурс на посаду генерального директора комунальної «Рудани». За 26 років існування ТРК, її директор ніколи не обирався шляхом проведення відкритого конкурсу.

Депутат Микола Дектярьов («Самопоміч») сказав, що канал, який утримується за кошти міського бюджету, має показувати об’єктивний стан справ у місті, проте цього не відбувається.

Видатки на фінансову підтримку КП «ТРК "Рудана"» на початку 2019 року були заплановані у сумі 18 мільйонів 260 тисяч гривень. У 2020 році на «Рудану» заплановано витратити на мільйон більше – 19 мільйонів 448 тисяч гривень. У декларації за 2019 рік Наталія Власова вказала заробітну плату 273 тисячі 793гривень та приз від профспілки діячів культури – 45 гривень.

Нагадаємо, у вересні 2016 року депутати Криворізької міської ради призначили керувати муніципальним ТРК «Рудана» представницю «Опозиційного блоку» Наталію Власову. Деякі депутати міської ради вважали, що голосування відбулось із порушенням процедури. Рішення оскаржили у судовому порядку, але суд не задовольнив заяву.

Місцеві жителі називають «Рудану» «рупором Юрія Вілкула (мера Кривого Рогу)», оскільки у своїх новинах канал здебільшого висвітлює позицію міського голови і місцевих чиновників.

У січні криворізькі чиновники розробили проєкт рішення про звільнення Наталії Власової з посади генеральної директорки комунального підприємства «Телерадіокомпанія "Рудана"». Цей проєкт винесли на чергову сесію міськради 29 січня, проте депутати за нього не проголосували.

Крім того, 11 лютого стало відомо, що на телеканалі «ДніпроTV» відбувається зміна керівництва, а також переформатування у зв’язку з підготовкою мера Дніпра Бориса Філатова до місцевих виборів. За інформацією джерел «Детектора медіа», Наталія Власова очолить муніципальний телеканал «ДніпроTV». Співрозмовник «Детектора медіа» сказав, що вона має замінити на посаді директора телеканалу «ДніпроTV» Юрія Христьяна. Наталія Власова, своєю чергою, не підтвердила «Детектору медіа» інформацію про свою роботу на «ДніпроTV». 

Фото: Наталія Власова / Facebook 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY