detector.media
26.02.2020 10:34
Нардеп від «Слуги народу» виступив проти заборони росіянам обіймати посади в українських ЗМІ
Нардеп від «Слуги народу» виступив проти заборони росіянам обіймати посади в українських ЗМІ
Народний депутат від фракції «Слуга народу», член комітету з питань свободи слова Андрій Мотовиловець виступив проти заборони громадянам РФ обіймати посади в українських засобах масової інформації.

Про це він сказав 25 лютого на «Форумі реформ: на шляху до Вільнюса», передає «Інтерфакс-Україна».

«Я скажу власну точку зору, не за всю фракцію. Я не підтримую такий законопроєкт (якби він був, – Ред.). Я вважаю, що нехай талановиті люди, журналісти від Росії приїжджають працювати сюди, оскільки тут справді є свобода слова, і може бути розвиток їх як особистостей», – заявив Андрій Мотовиловець.

Цю думку він висловив у відповідь на запитання про можливу заборону громадянам Росії і колишнім громадянам Росії обіймати посади в українських медіа. «Якщо Дудя (Юрій, російський журналіст, – ДМ) заборонять у Росії, нехай приїжджає працювати в Україні», – додав нардеп.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський запропонував законодавчо обмежити можливість володіти засобами масової інформації в Україні російським громадянам, а також – використовувати російський капітал у фінансуванні ЗМІ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY