detector.media
25.02.2020 20:26
Колишній глава французької розвідки стане ведучим на російському RT France
Колишній глава французької розвідки стане ведучим на російському RT France
Екс-глава служби зовнішньої розвідки Франції Ален Жуіє (Alain Juillet) вестиме 13-хвилинну програму про геополітику.

Про це пише RFI з посиланням на главу російського держканалу RT France Ксенію Федорову.

Програма під назвою «La Source» («Джерело») буде виходити в ефір два рази на місяць. У ній говоритимуть про «дипломатію, конфлікти, тероризм, безпеку і конкурентну розвідку».

Перший випуск має вийти в ефір у березні.

«Поза всякими ідеологічними міркуваннями, практична геополітика повинна дозволити громадянам краще розуміти об'єктивну реальність», - вважає 77-річний ведучий та ексглава розвідки Ален Жуіє.

Керівниця RT France Ксенія Федорова висловила думку, що поява такого ведучого дозволить глядачам «глибше поглянути на геополітичні процеси у світі».

RFI зазначає, що Ален Жуіє не раз виступав з прокремлівських позицій.

Наприклад, в інтерв'ю YouTube-каналу Thinkerview Жуіє назвав отруєння колишнього агента ГРУ Сергія Скрипаля «англосаксонською маніпуляцією», похвалив «прогрес» Росії в області озброєнь і заявив, що Москва «не є загрозою західним країнам». Це інтерв'ю, а також інші, де Жуіє виступає за російську інтервенцію в Сирії і говорить про залежність Франції від США, можна знайти на сайті самого RT.

Ален Жуіє очолював зовнішню розвідку Франції (DGSE) у 2002-2003 роках. До цього він працював в великих французьких і міжнародних компаніях.

Нагадаємо, раніше ведучою пропагандистського телеканалу RT стала росіянка Марія Бутіна, яку в США засудили за шпигунство.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY