detector.media
23.02.2020 15:00
США та Росія обмінялися звинуваченнями у дезінформації на тему коронавірусу
США та Росія обмінялися звинуваченнями у дезінформації на тему коронавірусу
Влада США вважає, що Росія через фейкові акаунти у соцмережах поширює дезінформацію про китайський коронавірус. У РФ такі звинувачення називають фальшивими.

Як пише ВВС із посиланням на AFP, Держдепартамент США склав звіт про те, що Росія масово створює фейкові акаунти у Twitter, Facebook та Instagram. Через ці акаунти кількома мовами поширюється дезінформація про коронавірус Covid-19.

Зокрема, акаунти пишеть, що коронавірус є «біологічною зброєю, розробленою Центральним розвідувальним управлінням США». Нібито її розробили для того, щоб вести економічну війну з Китаєм.

У Держдепі зазначили, багато фейкових акаунтів, які зараз поширюють неправду про коронавірус, раніше публікували проросійські повідомлення про війну в Сирії та протести «жовтих жилетів» у Франції.

У свою чергу, Росія відкидає звинувачення в поширенні дезінформації про Covid-19 в соціальних мережах. Так, очільниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова назвала заяви Держдепа «фальшивими» та звинуватила у «навмисному вкиданні» такої інформації.

Раніше стало відомо, що з пошти Міністерства охорони здоров'я України розсилають фейк про виявлення коронавірусу.

Що треба знати про коронавірус, щоб не панікувати - в матеріалі «Детектора медіа».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY