detector.media
23.02.2020 13:43
Скалецька звинуватила ЗМІ у незацікавленості брифінгами МОЗ щодо коронавірусу
Скалецька звинуватила ЗМІ у незацікавленості брифінгами МОЗ щодо коронавірусу
Українським засобам масової інформації не було цікаво превентивно інформувати населення, вважає міністерка охорони здоров'я України.

Про це вона сказала в інтерв'ю DW.

«Інформування і про коронавірус, і про його особливості, і про стан захворюваності в Україні, і про те, як будемо здійснювати евакуацію - ми проводили досить багато брифінгів. Хоча завжди можна сказати, що їх було мало. Але мене завжди дивувало, чому в ЗМІ вони розходилися так погано. Тобто нікому не було цікаво превентивно інформувати населення, а канали інформування, такі як прес-конференції, брифінги або сайт - не всі заходять і читають», - зазначила Зоряна Скалецька.

Вона додала, що зараз у комунікаціях МОЗу допомогають волонтери Червоного Хреста.

«Вони приїхали (у Нові Санжари - ред.), щоб ще і ще раз розповідати людям особисто, тому що так сталося, що не вірять, можливо, не тільки державній владі, а й ЗМІ. І один на один, якщо волонтер особисто буде розповідати, вони краще сприймуть», - розповіла міністерка.

Нагадаємо, глава МОЗ України Зоряна Скалецька знаходиться в 14-денному карантині в Нових Санжарах разом з евакуйованими з Китаю через спалах нового коронавірусу.

Колишній радник голови МОЗ Дмитро Раімов запропонував владі допомогу з комунікаціями щодо коронавірусу. Він назвав мітинги та протести проти евакуйованих з Китаю українців «колосальним провалом комунікації».

Що треба знати про коронавірус, щоб не панікувати - в матеріалі «Детектора медіа».

Як протести українців проти евакуйованих громадян висміювали у фотожабах - дивіться тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY