detector.media
19.02.2020 21:35
Бородянський хоче розвивати критичне мислення через популяризацію читання та походи в театр
Бородянський хоче розвивати критичне мислення через популяризацію читання та походи в театр
Також для розвитку критичного мислення очільник Міністерства культури, молоді та спорту пропонує ходити до музею сучасного мистецтва, бо там «треба зрозуміти, що хотіла сказати інша людина».

Про це Володимир Бородянський сказав в ефірі програми «Мокрик По Живому» на hromadske, відповідаючи на питання, яким чином збирається розвивати в українців критичне мислення.

«Це непросте питання, тому що критичне мислення – це спроможність відноситись до інформації, до того, що тобі говорять, критично, тобто перевіряти її, дивитися інші джерела, порівнювати, робити власний вибір, мати власну систему координат, мати можливість власного вибору», - вважає міністр.

Він додав, що для розвитку критичного мислення є «два базові елементи» - родина та школа.

«Якщо казати про нашу сферу, критичне мислення ми можемо розвивати через популяризацію читання. У людини яка багато читає, у неї розвивається критичне мислення. Якщо вона багато читає – то вона точно читає щось, що розвиває критичне мислення. Людина проводить час не тільки зі своїм телефоном, у неї є час на роздуми, на розмови – це теж розвиває критичне мислення. Похід в театр, в музей сучасного мистецтва – це треба зрозуміти, що хотіла сказати інша людина. Це все елементи, які розвивають в людині критичність відношення до того, що її оточує», - додав Володимир Бородянський.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY