detector.media
Марина Довженко
«Детектор медіа»
19.02.2020 17:39
Ексрегіонали, Шарій та пул проросійських медіа ведуть кампанію з дискредитації Революції гідності, — моніторинг
Ексрегіонали, Шарій та пул проросійських медіа ведуть кампанію з дискредитації Революції гідності, — моніторинг
Андрій Портнов і люди, яких він називає своєю командою, поширюють дезінформацію та маніпулятивні «вкиди» про Небесну сотню та події майдану.

Колишній заступник голови Адміністрації президента Януковича Андрій Портнов, ексміністерка юстиції Олена Лукаш, блогер і політик Анатолій Шарій та низка проросійських медіа в з кінця листопада 2019 року ведуть цілеспрямовану кампанію з дискредитації Революції гідності та її учасників. Дезінформаційну кампанію, яка стартувала 21 листопада в день шостої річниці початку Євромайдану, дослідила в аналітичному огляді Галина Попцова.

Головним поширювачем дезінформації та маніпулятивних «вкидів», покликаних створити негативний міф навколо Майдану та утвердити кремлівську пропагандистську зв’язку «Майдан — громадянська війна — криза — втрата Криму і Донбасу — а Росія просто підтримала незгодних з Майданом зброєю і військовими фахівцями», є сайт «Страна.ua».

Портнов і його команда також тиражують тезу, що правоохоронці є жертвами Майдану, та інформацію про те, що у списках Небесної сотні є десятки випадкових імен, і навіть ті, кого застрелили під час масових протестів, могли бути вбиті майданівцями. Активну участь у «розвінчанні» Небесної сотні бере блогер Анатолій Шарій.

Численні матеріали про це тиражують «Комсомольская правда в Украине», телеканали NewsOne, ZIK та «Наш». Олена Лукаш в ефірі каналу «112» заявила, що команди Петра Порошенка та Володимира Зеленського — співучасниці фальсифікації справи Майдану.

Більше про маніпулювання громадською думкою та вкидання неправдивої чи перекрученої інформації з метою «помножити на нуль» учасників Революції гідності читайте в огляді «Детектора медіа».

Фото: DT.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY