detector.media
19.02.2020 15:04
Журналістка «Новой газеты» просить Слідком РФ розслідувати напад на неї в Чечні
Журналістка «Новой газеты» просить Слідком РФ розслідувати напад на неї в Чечні
Журналістка «Новой газеты» Олена Мілашина подала заяву до Слідчого комітету РФ з проханням порушити кримінальне провадження за статтею 144 КК РФ (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) через напад на неї в Грозному (Чеченська Республіка) 6 лютого.

Про це йдеться у відкритому листі головного редактора «Новой газеты» Дмитра Муратова Уповноваженій з прав людини РФ Тетяні Москалькової, який опублікували на сайті видання 18 лютого.

У редакції газети переконані, що на журналістку напали з метою «перешкоджання її роботі з висвітлення ситуації щодо порушенням прав людини в Чеченській Республіці». Пан Муратов також зазначив, що журналістка неодноразово отримувала погрози на свою адресу.

Олена Мілашина подала заяву за фактом нападу на неї й адвокатку Марину Дубровін. «Ми впевнені: обидва злочини прямо пов'язані з їх професійною діяльністю в Чечні, а значить, розслідувати їх повинен Слідчий комітет», – йдеться в листі пана Муратова.  

Він також просить омбудсмана РФ підняти тему злочинів щодо журналістів в Чечні на особистій зустрічі з головою Слідкому РФ Олександром Бастрикіним і передати йому особисто заяву журналістки.

Як писав ДМ, увечері 6 лютого в Грозному група людей напала на журналістку Олену Мілашину та адвокатку Марину Дубровіну.  

Журналістка пов'язує напад зі своєю професійною діяльністю, бо «неодноразово отримувала погрози від чеченської влади і особисто Рамзана Кадирова у зв'язку з публікацією критичних матеріалів про порушення прав людини в Чечні».

15 лютого стало відомо, що Олена Мілашина отримала лист із погрозами.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY