detector.media
19.02.2020 12:30
Євген Лєсной розповів про свій ВІЛ-позитивний статус
Євген Лєсной розповів про свій ВІЛ-позитивний статус
Телепродюсер і ведучий зробив відверту заяву в прямому ефірі.

Креативний продюсер телеканалу «Київ», теле- та радіоведучий Євген Лєсной у прямому ефірі програми «Панорама» на каналі «Київ» розповів, що живе з ВІЛ. Своїм зізнанням він вирішив боротися зі стигматизацією ВІЛ-інфікованих.

Випуск «Панорами» 18 лютого був присвячений епідемії ВІЛ, і ведучі В'ячеслав Соломка та Євгенія Золотоверха в прямому ефірі проходили тест на ВІЛ. До одного з прямих включень приєднався Євген Лєсной.

«Ви знаєте, багато людей вважають, що стигматизація, нерозуміння ВІЛ-інфікованих [виникають] через те, що багато відомих людей не визнають, що є ВІЛ-інфікованими. От зараз я визнаю себе ВІЛ-інфікованим. Я вже 10 років живу з ВІЛ (пізніше він уточнив, що живе з ВІЛ 12 років. – ДМ). Я креативний продюсер каналу «Київ», для когось відомий журналіст. Це – серйозна заява», – сказав Євген Лєсной.

Він розповів, що багато його друзів і навіть рідні, які залишилися в Росії, не знають, що він живе з ВІЛ. «Але велике коло моїх близьких людей, мої кохані – вони це знають, вони мене сприймають», – додав він.

На запитання ведучого Слави Соломки, чому він не розказував рідним і друзям про свій ВІЛ-позитивний статус, Євген Лєсной сказав: «Я соромився, боявся, що мене сприймуть якось не так». І додав: «Я народився й виріс в іншій країні (у Росії. – ДМ). Україна в цьому випадку дуже толерантна країна».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY