detector.media
19.02.2020 12:30
Канал для тимчасово окупованих територій консультують ведучі «112» Полуєв і Степанець, – ексжурналістка UATV
Канал для тимчасово окупованих територій консультують ведучі «112» Полуєв і Степанець, – ексжурналістка UATV
Ведучі політичного ток-шоу «Пульс» (телеканал «112 Україна») Володимир Полуєв і Анна Степанець проводять консультації із журналістами нового телеканалу для тимчасово окупованих територій, який створюється замість телеканалу іномовлення UATV.

Про це 19 лютого колишня журналістка UATV Анастасія Федченко написала на своїй сторінці в Facebook.

Одне з джерел «Детектора медіа» підтвердило цю інформацію.

«На прохання трудящих. Консультанти – ведучі 112 каналу Володимир Полуєв і Анна Степанець. Нового редактора я чекати не стала», – розповіла вона.

Пані Федченко також повідомила, що 17 січня написала заяву на звільнення з UATV. За її словами, із UATV звільнилося дві третини колективу.

«Близько тижня тому з’явилася інформація, що прийшли нові шефредактори. Зі 112 каналу. Потім вони виявилися консультантами. Співбесід не проводили, але запитували в працівників про місію нового каналу та про те, як потрібно подавати новини для жителів тимчасово окупованих територій. Я в тому фарсі участі не брала», – розповіла вона.

Нагадаємо, 12 січня телеканал іномовлення України UATV припинив мовлення в прямому ефірі, з 13 січня програми виходять у запису. Планувалося, що 15 лютого замість UATV має розпочати мовлення новий державний розважально-інформаційний канал для тимчасово окупованих територій, який мовитиме українською та російською мовами та показуватиме розважальний контент виробництва українських медіагруп і власні новини. Пізніше міністр Володимир Бородянський повідомив, що новий канал розпочне мовлення 1 березня 2020 року.

Обов’язки директора нового каналу виконувала Юлія Островська, нещодавно призначена заступницею директора. 3 січня керівником інформаційного мовлення нового каналу призначили Олену Трибушну, колишню головну редакторку 24-го каналу.

22 січня 2020 року Олена Трибушна відмовилася від керівництва інформаційним мовленням державного телеканалу для тимчасово окупованих територій. Причиною виходу з проєкту мовлення на окуповані території вона назвала різне бачення процесу реалізації проєкту з його іншими новими керівниками.

Згодом вона розповіла, що на канал для тимчасово окупованих територій прийшли люди з каналу «112 Україна».

Міністерство культури, молоді та спорту веде переговори із Суспільним мовником та «Укрінформом» щодо створення нової платформи іномовлення.

6 лютого Національна рада анулювала ліцензії ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» на супутникове мовлення каналу UATV закордон. Таким чином, Нацрада задовольнила заяву самого державного підприємства.

У лютому міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський повідомив, що режисер «Слуги народу» Олексій Кірющенко, якого 10 січня 2020 року бачили на телеканалі іномовлення UATV, допомагає формувати концепцію нового державного каналу для тимчасово окупованих територій. Водночас він уточнив, що «Студія Квартал 95» немає жодного відношення до нового державного каналу.

Фото: 112 Україна 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY