detector.media
18.02.2020 16:44
Микола Семена повідомив про плани повернутися в журналістику
Микола Семена повідомив про плани повернутися в журналістику
Журналіст має прибути до Києва вранці 19 лютого.

Кримський політв'язень, український журналіст Микола Семена має намір пройти медичне обстеження в Києві, після чого планує повернуться в журналістику. Про це пише «Крим.Реалії»

Він розповів, що безперешкодно пройшов контроль російських прикордонників на адміністративному кордоні з окупованим Кримом, хоча перевіряли його ретельно. З боку материкової частини України його зустріли представники місцевої влади та колишній політв'язні Едем Бекіров із дружиною Гульнарою, яка є заступником голови Генічеської районної державної адміністрації.

«У мене є проблеми зі здоров'ям, я спочатку хочу пройти обстеження. Я не думаю, що це буде якесь лікування або госпіталізація. Просто мені потрібно амбулаторне лікування і прийом якихось ліків. Це вже лікарі вирішать», – повідомив Микола Семена.

Як писав «Детектор медіа», український журналіст Микола Семена 18 лютого 2020 року виїхав з окупованого Криму на материкову частину України на лікування.

Нагадаємо, що у квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени через статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту біло призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

14 січня підконтрольний Росії «Залізничний суд Сімферополя» розглянув і задовольнив клопотання кримського журналіста Миколи Семени про дострокове припинення випробувального терміну і зняття «судимості». Рішення набуло чинності через 10 календарних діб.

Фото: Крим.Реалії

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY