detector.media
17.02.2020 14:15
Віцеспікерка ВР запропонувала продовжити обговорення законопроєкту про медіа
Віцеспікерка ВР запропонувала продовжити обговорення законопроєкту про медіа
Віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондратюк запропонувала продовжити обговорення законопроєкту про медіа, щоб винести в парламент виважену версію документа.

Про це вона сказала під час погоджувальної ради, передає «Цензор.нет».

«Я б хотіла наголосити на неоднозначності медійного закону, який викликає також деякі обурення і не має одностайної підтримки всіх стейкхолдерів і медійників. Я попросила б зробити крок назад, можливо, два кроки назад, спокійно створити робочу групу, спокійно далі обговорити, зняти цю напругу і винести виважений законопроєкт у зал», – повідомила Олена Кондратюк.

Нагадаємо, законопроєкт № 2693 «Про медіа» зареєстрували 27 грудня 2019 року члени Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, Микита Потураєв, Євгенія Кравчук, Ірина Констанкевич, Олександр Кабанов, Андрій Боблях, Єлізавета Богуцька, Тетяна Тябуха, Павло Сушко, Дмитро Нальотов, а також членкиня Комітету з питань свободи слова Тетяна Циба.

17 січня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту прийняти за основу законопроєкт  № 2693  «Про медіа».

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова більшістю голосів представників фракції «Слуга народу» підтримав законопроєкт «Про медіа» (№ 2693) і рекомендував парламенту ухвалити його в першому читанні.

Новий законодавчий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам: про телебачення і радіомовлення, про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні, про інформаційні агентства, про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів, про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації.

Фото: Цензор.нет

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY