detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
17.02.2020 13:30
У Києві напали на журналістку 24 каналу
У Києві напали на журналістку 24 каналу
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 296 (хуліганство) ККУ.

У Дніпровському районі Києва 15 лютого, близько 23:30, невідомий напав на журналістку 24 каналу Анну Калюжну. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

«У районі ЖК "Київська Венеція", метрів за 300 від мого дому, на мене було здійснено спробу нападу. Якийсь чоловік схопив за лице і спробував затулити рота. Я заверещала і побігла в бік людей. Він не почав одразу тікати. Але коли на допомогу прийшов чоловік, який ішов поряд, відбіг до місця, де в нього лежав велосипед, і втік на ньому», – розповіла вона.

Як пише 24 канал, наразі про мотиви нападника не відомо. Проте журналістка не виключає, що це може бути пов'язано з її професійною діяльністю.

Анна Калюжна працює в ЗМІ сім років, понад три роки – на 24 каналі. Спеціалізується на висвітлені судової реформи та антикорупційних органів, а також на роботі Верховної Ради. Останні три місяці є авторкою й ведучою блогу «Політична кухня», де розповідає про підкилимні домовленості представників влади.

У пресслужбі Дніпровського управління поліції Головного Управління Національної поліції «Детектору медіа» повідомили, що вже відкрили кримінальне провадження за ст. 296 (хуліганство) ККУ.

«Наразі ми проводимо розшукові слідчі дії, аби встановити особу нападника та затримати його», – сказали в пресслужбі.

Крім того, журналістка та 24 канал шукають свідків нападу. «Можливо, ви проходили поруч, або проїжджали і відеореєстратори могли зафіксувати напад. І всіх, хто щось бачив, просимо зв'язатись з нашою редакцією за телефоном +380504389167», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 1 лютого у Вінниці троє осіб зайшли до приміщення у готелі «Поділля», де проводився тренінг для журналістів щодо толерантного висвітлення ЛГБТ-тематики, облили залу готелю та учасників олією та засипали пір’ям.

Поліція розпочала досудове розслідування за ознаками ст. 171 КК України (перешкоджання законній журналістській діяльності) та ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство).

Фото: Анна Калюжна / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY