detector.media
16.02.2020 11:00
Україна ініціює створення платформи для діалогу з мешканцями окупованого Донбасу - Зеленський
Україна ініціює створення платформи для діалогу з мешканцями окупованого Донбасу - Зеленський
До громадської діалогової платформи «Мир Донбасу» мають бути залучені як мешканці тимчасово окупованих територій, так і переселенці, вважає голова держави.

Про це Володимир Зеленський сказав під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки, повідомляє пресслужба президента.

«Я багато разів спілкувався зі звичайними людьми з тимчасово окупованих територій. Та об’єктивно голос Донбасу – це не тільки їхня думка. Це ще як мінімум півтора мільйона донеччан і луганців, які були змушені покинути свій рідний дім. Саме тому ми ініціювали створення громадської діалогової платформи "Мир Донбасу", до якої вони мають бути залучені», – сказав президент України. 

За його словами, учасники цієї платформи мають бути залучені до консультацій на мінському майданчику й брати активну участь в обговоренні свого майбутнього у складі єдиної України.

Водночас 15 лютого радник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Сивохо анонсував презентацію Національної платформи примирення і єдності, пише «Укрінформ».

При цьому член команди Сивохо Іван Толкачов уточнив, що ця платформа може бути презентована попередньо у середу, 19 лютого.

«Ця платформи створена в рамках виконання завдань, сформульованих президентом щодо гуманітарної політики реінтеграції Донбасу. Ми довго працювали разом з міжнародними експертами, разом з конфліктологами, політологами. І тому народилася платформа», - сказав він.

Толкачов додав, що платформа має «об'єднати під своїм крилом і громадські ініціативи, і державні програми».

Нагадаємо, 1 березня 2020 року має розпочати мовлення телеканал для тимчасово окупованих територій.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY