detector.media
14.02.2020 14:10
Біля будинку засновника «Ланет» стався вибух
Біля будинку засновника «Ланет» стався вибух
Віктор Мазур пов’язує цей вибух із конфліктом із NewsOne - на каналі відкидають ці заяви.

У Київській області 4 лютого 2020 року біля будинку співвласника групи компаній «Ромсат» і засновника «Ланет» Віктора Мазура стався вибух, який вибив вікна, а уламки зіпсували стіни фасаду. Бізнесмен каже, що це була бойова граната. Про це пише Liga.

Через інцидент поліція 5 лютого відкрила кримінальне провадження за статтею «хуліганство». Натомість пан Мазур вважає, що це не хуліганство. На його думку, напад може бути пов'язаний з бізнес-конфліктом, а саме: з протистоянням з телеканалом NewsOne, трансляцію якого провайдер «Ланет» припинив з початку 2019 року, після чого сторони судилися, а з початку 2020 року контракт перестав діяти.

За його словами, менеджери NewsOne переконували його, що «відновити трансляцію каналу – у його особистих інтересах». Адвокат бізнесмена Сергій Дешунін припустив, що зв'язок може бути непрямий: «У каналу є своя аудиторія, і якісь радикально налаштовані люди могли вирішити таким чином вплинути на ситуацію».

Натомість генеральний директор «Ланет» Маріан Івасюк вважає прямим зв'язок між подією й конфліктом з телеканалом. Він нагадав про інцидент на початку минулого року, коли в київський центр обслуговування абонентів прийшли тітушки з погрозами, а разом з ними з'явилася знімальна група NewsOne, яка зняла сюжет про «мітинг активістів».

Крім того, Сергій Дешунін і Віктор Мазур зараз розглядають можливість подання заяви в поліцію або Службу безпеки України з проханням змінити кваліфікацію з «хуліганства» на «терористичний акт». Проте бізнесмен висловив побоювання, що справу можуть «зам'яти» через те, що за NewsOne «стоїть» голова політради партії «Опозиційна платформа - За життя» Віктор Медведчук.

Керівник телеканалу NewsOne Юрій Будяк, своєю чергою, повідомив, що конфлікт з кабельним провайдером вичерпаний, адже договір вже не діє. «У нас немає вже жодного конфлікту. "Ланет" відключив. Усе. Не транслюється NewsOne у "Ланет" з початку року», – уточнив він, додавши, що канал хоче домовитися про трансляцію в мережі провайдера.

Провайдер продовжує транслювати телеканал «112 Україна», який разом із NewsOne і Zik входять у медіахолдинг «Новини». Маріан Івасюк пояснив «Детектору медіа», що зі «112 Україна» укладений трирічний контракт, дія якого завершується в кінці 2020 року.

Зараз Віктор Мазур переглядає підхід до особистої безпеки та проводить консультації зі спеціалізованими експертами.

Нагадаємо, 1 січня 2019 року провайдер «Ланет» припинив ретрансляцію у своїй мережі каналів NewsOne та «Наш»/«Максі TV». Провайдер пояснив вимкнення каналів зі своїх мереж закінченням строку дії договорів на право ретрансляції. Канал NewsOne звинуватив провайдера у невиконанні умов договору. І 22 грудня 2018 року подав позов про визнання недійсним розірвання угоди. 27 грудня Господарський суд міста Києва відкрив провадження у справі.

27 лютого 2019 року Господарський суд міста Києва частково задовольнив позовні вимоги каналу NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») у справі проти «Ланету» і стягнув із провайдера 1762 грн судового збору.

Фото: НВ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY