detector.media
14.02.2020 12:20
Офіс президента подаватиме до суду позов проти «Схем» через розслідування про Зеленського
Офіс президента подаватиме до суду позов проти «Схем» через розслідування про Зеленського
В Офісі президента України розцінюють розслідування журналістів як «відверту маніпуляцію громадською думкою».

Офіс президента України через суд вимагатиме в програми «Схеми: корупція в деталях» (проєкт «Радіо Свобода») вибачень і спростування інформації про те, що президент Володимир Зеленський зустрічався в Омані із секретарем Ради безпеки РФ Миколою Патрушевим. Про це повідомляється на сайті президента.

«Офіс президента України чекає від програми "Схеми" спростування відомостей, що не відповідають дійсності, та припущень, зроблених на їхній основі. Ми звертаємося до суду з позовом, у якому вимагатимемо спростувань і вибачень», – йдеться в повідомленні.

В ОПУ також звернули увагу суспільного мовника – телеканалу «UA: Перший» – на розповсюдження в його ефірі інформації, що «не відповідає дійсності та є відвертою маніпуляцією громадською свідомістю».

В ОПУ зазначили, що інформація про зустріч Володимира Зеленського з секретарем Ради безпеки РФ в Омані «цілком і повністю не відповідає дійсності», адже президент нібито ніколи не зустрічався з Миколою Патрушевим.

«Оприлюднення висновків, які ґрунтуються не на фактах чи свідченнях, а на домислах і відомостях з якихось таємних "джерел", яке має місце у випуску програми "Схеми", Офіс Президента України розцінює як відверту маніпуляцію громадською думкою. Коли таку маніпуляцію здійснюють у соціальних мережах анонімні акаунти в рамках інформаційних операцій агресора проти України, це ще можна пояснити логікою гібридної війни. Але коли так само вчиняють українські журналісти – це виходить за межі уявлень про вільну журналістику як таку», – зазначається в повідомленні.

Як повідомили в «Радіо Свобода», журналісти в своєму розслідуванні не стверджували, що президент України та секретар Ради безпеки Росії мали зустріч.

Нагадаємо, у розслідуванні програми «Схеми: корупція в деталях» говориться, що під час перебування президента Володимира Зеленського в Омані, туди 8 січня прилітав ексочільник російської ФСБ, нині секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев. А ввечері того ж дня, за даними видання, тим же бортом скористався пан Зеленський для повернення з Маската в Київ. У Офісі президента заперечили зустріч пана Зеленського з секретарем Ради безпеки РФ. Також в ОПУ пригрозили журналістам судом.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розкритикував розслідування журналістів програми «Схеми: корупція в деталях». За його словами, це «неправда від початку і до кінця».

Фото: Радіо Свобода

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY