detector.media
13.02.2020 20:04
У Держдумі РФ звинуватили «Медузу», ВВС та «Радіо Свобода» у пропаганді наркотиків
У Держдумі РФ звинуватили «Медузу», ВВС та «Радіо Свобода» у пропаганді наркотиків
Депутати звинувачують низку ЗМІ та некомерційних організацій у «диверсійній по відношенню до молоді» роботі. МВС РФ почало перевірку.

Про це пише Deutsche Welle.

Так, 13 лютого Комісія Держдуми РФ з іноземного втручання звинуватила іноземні неурядові організації в пропаганді наркотиків і просуванні їх легалізації.

Зокрема глава комісії Василь Піскарьов серед обвинувачених назвав фонд «Відкрите суспільство», «Відкриту Росію», «Людина в біді», Національний фонд на підтримку демократії, Міжнародний республіканський інститут, Національний демократичний інститут, Атлантичну рада, а також засоби масової інформації – «Медуза», «Бі-Бі-Сі», і «Радіо Свобода».

Всі ці організації, за словами Піскарьова, займаються «залученням молоді до протестної діяльності за декриміналізацію споживання», «вербуванням», «фінансуванням лобістів метадонової терапії», «дискредитацією російських органів влади». Комісія передає всі матеріали в МВС, Генпрокуратуру і Роскомнагляд.

У МВС РФ заявили, що перевіряють матеріали.

Комісія Держдуми рекомендувала депутатам прискорити роботу над законопроєктом про кримінальну відповідальність за «схиляння до вживання наркотичних засобів з використанням інтернету» і прийняти закон про введення адміністративної і кримінальної відповідальності за навчання в іноземних неурядових організаціях, визнаних в Росії небажаними.

«Медуза» нагадує, що у жовтні 2019 року комісія Держдуми з розслідування фактів іноземного втручання у внутрішні справи Росії звинуватила іноземні ЗМІ в порушенні виборчого законодавства. Як приклад глава комісії Василь Піскарьов приводив «Радіо Свобода», «Настоящее время», «Медузу», «Російську службу Бі-бі-сі», «МБХ медіа» і «Голос Америки». Піскарьов не уточнював, про які порушення йдеться та не наводив доказів своїх слів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY