detector.media
13.02.2020 16:25
Reuters допомагатиме Facebook боротися з дезінформацією й фейками
Reuters допомагатиме Facebook боротися з дезінформацією й фейками
Міжнародне інформаційне агентство Reuters запустило новий підрозділ, який буде допомагати компанії Facebook виявляти дезінформацію й фейки.

Про це повідомляє Reuters.

Новостворений підрозділ з перевірки фактів перевірятиме контент, розміщений у Facebook та Instagram, а саме: фотографії, відео, новинні заголовки й інший контент англійською та іспанською мовами. Результати цих перевірок будуть публікувати в спеціальному блозі.

За даними TechCrunch, Facebook використовуватиме ці висновки, щоб позначити неправдиві повідомлення як фейкові та видаляти їх в алгоритмі News Feed.

Крім того, директорка Reuter Global Global Partnerships Джессіка Ейпріл підтвердила, що Facebook платитиме агентству за перевірку даних. Суму вона не назвала, сказавши, що не може розголошувати умови фінансової угоди.

Нагадаємо, напочатку 2020 року стало відомо, що глобальна компанія Facebook спільно з міжнародним інформаційним агентством Reuters розробили та виклали у відкритий доступ безкоштовний онлайн-курс про спростування фейків. Онлайн-курс про фейки доступний чотирма мовами: англійською, іспанською, французькою та арабською. Курс закликали пройти усіх, хто хоче розумітися на тому, як відрізняти фейки та споживати достовірну інформацію.

Фото: TechCrunch

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY