detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
13.02.2020 15:07
Автор проєкту «Цивілізація» повідомив про його закриття на каналі Skrypin.ua (ДОПОВНЕНО)
Автор проєкту «Цивілізація» повідомив про його закриття на каналі Skrypin.ua (ДОПОВНЕНО)
Автор і ведучий «Цивілізації» Євген Жеребецький вирішив закрити проєкт через те, що адміністрація каналу Skrypin.ua без попередження 29 січня заблокувала один з випусків його програми.

Про це він повідомив 13 лютого на своїй сторінці в Facebook.

Євген Жеребецький розповів, що 27 січня на каналі оприлюднили випуск «Цивілізації» про УПА та одного з її полковників Вороного (Василя Левковича). Гостем проєкту був професор, доктор історичних наук Іван Патриляк. Однак за чотири дні цей випуск заблокували.

«На четвертий день без повідомлення автора (мене) вона була заблокована для перегляду. Спершу продюсер, а згодом одна з редакторок каналу повідомили мені, що таким було розпорядження Данила Борисовича Яневського», – повідомив він.

Пан Жеребецький також сказав, що за три дні він зустрівся з власником Skrypin.ua Романом Скрипіним та Данилом Яневським: «Підсумок переговорів підвів Р.Скрипін: випуск про УПА для публічного доступу не відкриваємо, "перегортаємо сторінку" і працюємо далі».

Євген Жеребецький заявив, що після цього прийняв рішення припинити співпрацю із Skrypin.ua і роботу над програмою «Цивілізація».

Роман Скрипін та Данило Яневський відмовилися коментувати «Детектору медіа» цю ситуацію.

ДОПОВНЕНО: Євген Жеребецький у коментарі «Детектору медіа» розповів про претензії пана Яневського до випуску: «Після того, як в мережі з’явилася програма про УПА, до мене зателефонував Яневський і в нас відбулась доволі гостра розмова. Претензії були наступні: ведучий (тобто я) не історик, не розуміюсь на цій темі, на порталі вже є програма про історію, а тому нічого робити те, у чому не є фахівцем. Я не розумію мотивів, через які Яневський заблокував програму».

Він вважає, що аргументи Данила Яневського були «необґрунтованими і несправедливими».

Крім того, пан Жеребецький повідомив, що віддасть бренд (назву) проєкту «Цивілізація», якщо Skrypin.ua звернеться до нього з таким проханням. «Формально – власник бренду я. Однак сумнівно, що якась з телекомпаній захоче запустити цю програму разом зі мною в додаток», – пояснив він.

На його думку, проєкт на деякий час «поставлять на паузу»: «Для того, щоб цей проєкт повністю себе розкрив – потрібні гроші. На хорошого аналітика, на візуальні доповнення до передач, нарешті – хоч на якусь благеньку рекламу. Мені видається, що зараз у них грошей на це немає».

Євген Жеребецький також додав, що повертатися на Skrypin.ua не планує.

Проєкт «Цивілізація» виходив на каналі Skrypin.ua з січня 2019 року.

Нагадаємо, 1 лютого 2019 року засновник інтернет-каналів Skrypin.ua та UMN Роман Скрипін під час презентації платформи на блокчейн flower.vision (прототип медійної біржі) виставив на продаж 10% Skrypin.ua (1 акція вартістю 3 тисячі гривень).

У квітні 2019 року пресслужба каналу повідомила, що 76 людей стали інвесторами skrypin.ua та купили 1,01% каналу. Кошти отримані від продажі частки - 303 000 гривень – були інвестовані у розвиток проєкту. Крім того, на продаж виставлено ще 8,99% каналу.

На фото Євген Жеребецький (злів) та Роман Скрипін (справа)

Фото: UMN / facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY