detector.media
13.02.2020 12:14
Кандидатка в представники Нацради постане перед судом через підроблений диплом
Кандидатка в представники Нацради постане перед судом через підроблений диплом
У Харкові прокуратура 11 лютого скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишньої радниці ексголови Харківської обласної адміністрації та кандидатки в представники Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення через підроблений диплом про вищу освіту.

Про це 12 лютого повідомляється на сайті прокуратури області.

За даними «Детектора медіа», йдеться про Марію Андреас, яка претендувала на посаду представника Нацради в Харківській області.

«Одна з колишніх радників ексголови ХОДА під час проходження конкурсу на посаду державного службовця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення надала конкурсній комісії диплом про отримання вищої освіти. Проте спецперевірку жінка не пройшла, оскільки виявилося, що її диплом є підробленим, про що Національною радою повідомлено правоохоронним органам», – повідомляють у прокуратурі.

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Санкція ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа) передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Нагадаємо, у вересні 2019 року активісти та експерти понад сотні громадських організацій запропонували Кабінету Міністрів України запровадити систему автоматичного блокування інтернет-оголошень, які пропонують фейкові довідки. Блокувати пропонується, приміром, оголошення про продаж фіктивних медичних довідок, дипломів, листків непрацездатності, водійських посвідчень, а відповідальність за блокування покласти на Міністерство внутрішніх справ.

На фото Марія Андреас

Фото: Марія Андреас / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY