detector.media
12.02.2020 17:20
Президент Латвії ініціював скорочення телемовлення російською до 20% ефіру
Президент Латвії ініціював скорочення телемовлення російською до 20% ефіру
Президент Латвії Егілс Левітс запропонував Комісії Сейму з прав людини і суспільних справ переглянути закон про електронні ЗМІ, а також – збільшити пропорцію телепрограм на офіційних мовах Європейського союзу і Єврозони до 80%.

Про це повідомляє «Настоящее время».

За ідеєю Егілса Левітса, у основну пропозицію для абонентів обов'язково повинні входити телепрограми латвійських медіа, державних і комерційних, а також регіональні програми. «Якщо в основний пакет включені додаткові програми, то мінімум 80% з них повинні бути на офіційних мовах ЄС і Єврозони. Зараз цих мов 24, у тому числі англійська, німецька, іспанська та латиська. Фактично це означає зменшення кількості телепрограм російською мовою до 20% ефіру», – йдеться в повідомленні.

На думку президента, ці вимоги повинні поширюватися не тільки на ефірні канали, але також і на постачальників послуг кабельного телебачення та на електронні ЗМІ, які ретранслюють телепрограми.

«Сильне інформаційний простір – істотне питання безпеки країни і демократії в Латвії. Повинно бути на законодавчому рівні можливо зробити так, щоб жителям Латвії були доступні якісні і плюралістичні телепрограми, які зміцнюють приналежність Латвії до культурного простору Європи та сприяють включенню жителів Латвії в загальний інформаційний дискурс Європи», – сказав пан Левітс.

За його словами, зміни в законодавстві вирішать «давно усвідомлюється проблему, яку до цього іншими механізмами не можна було ефективно вирішити».

Нагадаємо, у липні 2019 року Комісія литовського радіо і телебачення (КЛРТ) повідомила, що в Литві зменшилася кількість російської продукції на телебаченні.

Фото: Еadaily

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY