detector.media
07.02.2020 11:50
Бородянський назвав дату запуску телеканалу для тимчасово окупованих територій
Бородянський назвав дату запуску телеканалу для тимчасово окупованих територій
Телеканал для тимчасово окупованих територій розпочне мовлення 1 березня 2020 року. Його назву та конкурс на посаду керівника буде оголошено згодом.

Про це заявив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський на пресконференції 7 лютого, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«На сьогодні ми практично завершили переговори з усіма медіагрупами про надання каналу прем'єрного контенту. Наразі ми перебуваємо на етапі узгодження меморандуму з телевізійними групами. Плануємо вийти в ефір із 1 березня», –  сказав він.

Як писав ДМ, 12 січня 2020 року припинив мовлення в прямому ефірі телеканал іномовлення України (UATV) . На базі каналу іномовлення UATV влада планує запустити канал, який мовитиме на окуповану територію українською та російською мовами. Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський говорив, що це буде державний розважально-інформаційний канал, який буде мовити на окуповані території Донбасу. За його даними, телесигнал до 80% жителів окупованих територій можна доставити за три місяці.

У грудні 2019 року Мінкульт повідомив, що запустить на окуповані території не один, а два канали.

Президент України Володимир Зеленський ще напередодні президентських виборів говорив про необхідність «зробити потужний російськомовний канал та розпочати серйозну інформаційну війну». Про створення українського каналу, «який би мовив для всього російськомовного світу», згодом говорив заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко. Володимир Бородянський сказав, що доцільність запуску російськомовного каналу треба зважити.

Ідея запуску державного російськомовного каналу викликала бурхливу реакцію представників медіаспільноти. Детальніше читайте туттут і тут.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY