detector.media
07.02.2020 11:25
Ткаченко запросив Баканова на засідання комітету гуманітарної та інформполітики щодо обшуків на «1+1»
Ткаченко запросив Баканова на засідання комітету гуманітарної та інформполітики щодо обшуків на «1+1»
Позачергове засідання комітету заплановане на 10 лютого.

Про це колишній генеральний директор «1+1», нині народний депутат та голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив у ефірі програми «Право на владу» на каналі «1+1» ввечері 6 лютого, де обговорювали обшуки СБУ редакції та журналістів програми «Секретні матеріали».  

Він розповів, що наразі зібрано підписи 125 народних депутатів під зверненням до СБУ про те, що «тиск на журналістів є неможливим в умовах демократичної країни». 

Олександр Ткаченко повідомив, що Комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики проведе позачергове засідання 10 лютого щодо ситуації, на нього запрошено голову Служби безпеки України Івана Баканова. 

Нагадаємо, 5 лютого співробітники СБУ обшукали офіс проєкту «Секретні матеріали» за адресою Куренівська, 18 у Києві. Речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила, що слідчі дії відбуваються за рішенням суду. Жодного втручання в роботу телеканалу, за її словами, не відбувається.

Також правоохоронці провели обшуки у квартирах трьох журналістів, двоє з яких працюють на «1+1».

Група «1+1 медіа» у своїй заяві назвала обшуки «порушенням журналістської недоторканності та тиском». Також у заяві група звернулася до голови СБУ Івана Баканова з проханням прокоментувати обшуки.

Голова СБУ Іван Баканов пояснив, що обшуки в одному з приміщень «1+1 медіа» пов'язані зі справою щодо незаконного прослуховування прем'єр-міністра Олексія Гончарука. «Про жоден тиск на журналістів телеканалу "1+1" або утиски свободи слова в Україні у даній ситуації мова не йде», - заявив він.

6 лютого «1+1 медіа» закликала владу відреагувати на обшуки редакції та журналістів «Секретних матеріалів». Медіагрупа опублікувала відкритого листа, де розповіла про порушення в ході обшуків СБУ. СБУ, у свою чергу, заперечила закиди «1+1» про порушення в ході обшуків.

Тимчасом користувачі мережі знайшли у метаданих файлу прослуховування Гончарука прізвище журналіста «1+1». Дубінський сказав, що це фейк. 

Медійні громадські організації закликали СБУ втриматися від надмірного втручання у діяльність медіа, а «1+1» – співпрацювати з правоохоронними органами. 

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова визнав обшуки в офісі та домівках журналістів «1+1» перешкоджанням професійної діяльності журналістів

Фото: скріншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY