detector.media
06.02.2020 20:48
«Схеми» дізналися подробиці біографії чоловіка, якого підозрюють у підпалі авто журналістки «Радіо Свобода»
«Схеми» дізналися подробиці біографії чоловіка, якого підозрюють у підпалі авто журналістки «Радіо Свобода»
За інформацією журналістів «Схем», затриманий є 19-річним студентом «Львівської політехніки», який вчиться на бюджеті на першому курсі за спеціальністю «будівництво та цивільна інженерія».

Про це повідомляється на сайті «Радіо Свобода».

«Ще пів року тому особа з таким ім’ям шукала роботу за спеціальностями "інженер-проектувальник", "адміністратор" та "перекладач у шлюбну агенцію" із запитуваною зарплатнею у 10-15 тисяч гривень», – розповідають журналісти.

Вони також поспілкувалися з колишніми викладачами підозрюваного з попереднього місця навчання. Вони охарактеризували хлопця як «сумлінного студента, активіста, що брав участь в усіх заходах», як «волонтера, який допомагав у дитячих будинках».

За словами співрозмовників, затриманий був «активним учасником студентського життя», і з ним «не було проблем».

Також «Схеми» повідомили із посиланням на власні джерела, що затриманий є громадянином України, він зареєстрований у Кам’янці-Подільському. Хоча раніше голова МВС Арсен Аваков вказав, що затриманий – громадянин Молдови.

Як писав ДМ, підозрюваного у підпалі авто журналістки затримали в ніч на 6 лютого. Йому оголосили про підозру за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у ніч на 30 січня у Львові невідомий підпалив автомобіль, що належить журналістці «Радіо Свобода» Галині Терещук. За словами свідків, до машини підійшов чоловік у масці, помістив пакет із невідомою речовиною під щітки на лобовому склі автомобіля і підпалив його. На крики свідків про те, що він може спалити всю вулицю, невідомий відповів, що хоче спалити лише цю автівку.

Пізніше з’явилось відео підпалу автівки журналістки «Радіо Свобода» у Львові.

Поліція відкрила провадження за статтею «умисне знищення або пошкодження майна журналіста», що передбачає позбавлення волі терміном від 6 до 15 років.

Слідство вважає, що авто журналістки «Радіо Свобода» спалили через професійну діяльність

Галина Терещук працює на «Радіо Cвобода» з 2000 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY