detector.media
06.02.2020 18:04
У метаданих файлу прослуховування Гончарука є прізвище журналіста «1+1». Дубінський каже, що це фейк
У метаданих файлу прослуховування Гончарука є прізвище журналіста «1+1». Дубінський каже, що це фейк
У метаданих файлу, опублікованого в телеграм-каналі Олександра Дубінського, є прізвище Євгена Куксіна, який працює журналістом програми «Гроші» та «Секретні матеріали».

Першим увагу на прізвище Євгена Куксіна в метаданих файлу звернув користувач Twitter Євген Сакаль. Запис у метаданих може вказувати на те, що цей файл оброблявся на комп'ютері з іменем користувача KUKSIN. «Детектор медіа» перевірив метадані файлу та знайшов там цей запис:

Олександр Дубінський, у свою чергу, у своєму телеграм-каналі написав, що прізвище в рядок метаданих може занести будь-хто вручну, тож згадування там Куксіна - це нібито фейк. 

«Детектор медіа» намагався отримати коментар у двох диджитал-фахівців, але вони не стали коментувати, що може означати цей запис у метаданих.

Нагадаємо, ввечері 5 лютого співробітники Служби безпеки України провели обшуки в офісі проєкту «Секретні матеріали» і в домівках журналістів цієї програми у справі про незаконне прослуховування прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

«1+1 медіа» назвав це порушенням журналістської недоторканності та тиском на ЗМІ. Голова СБУ Іван Баканов це звинувачення заперечив

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY