detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
06.02.2020 15:40
Канали не підписали додаткових угод із «Зеонбудом» для розширення цифрового покриття на Одещині – Ільяшенко
Канали не підписали додаткових угод із «Зеонбудом» для розширення цифрового покриття на Одещині – Ільяшенко
Провайдер цифрового ефірного телебачення «Зеонбуд» не може запустити передавачі в семи містах Одеської області для розширення покриття загальнонаціонального мультиплексу МХ-1, оскільки телеканали досі не підписали з ним додаткових угод.

Про це на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення 6 лютого повідомив відповідальний секретар Нацради Олександр Ільяшенко, процитувавши звернення «Зеонбуду» до Нацради.

«Зеонбуд» повідомив Нацраді, що в жовтні 2019 року запропонував восьми телеканалам, які мовлять в МХ-1 («Інтер», «Україна», «1+1», НТН, К1, «UA: Перший», ICTV, «Ентер-фільм»), підписати додаткові угоди про запуск передавачів у семи населених пунктах Одеської області: Балта, Болград, Велика Михайлівка, Кілія, Кодима, Петрівськ, Рені. «Але канали досі не підписали додатки до своїх договорів з компанією “Зеонбуд”, і “Зеонбуд” не має змогу запустити трансляцію цих каналів, запустити ці передавачі», - розповів пан Ільяшенко.

«Зеонбуд» із цього приводу в жовтні 2019 року звертався до Нацради, та зверталася 20 листопада до керівників телеканалів. Нині «Зеонбуд» знову попросив Нацради посприяти тому, що в Одеській області розширилося покриття МХ-1.

Члени Нацради домовилися знову звернутися до керівників телеканалів, у тому числі публічно через офіційний сайт Нацради.

Нагадаємо, у серпні 2019 року Нацрада розширила покриття першого мультиплексу провайдера цифрового ефірного телебачення «Зеонбуд» на 21 населений пункт. Зокрема, 8 серпня Нацрада додала до ліцензії «Зеонбуду» на мультиплекс МХ-1 сім передавачів в Одеській області, а 22 серпня – 14 передавачів у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Луганській областях.

20 грудня Нацрада додала до ліцензії «Зеонбуду» на МХ-1 ще один передавач у Луганській області.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY