detector.media
05.02.2020 17:33
У Латвії та Естонії служба безпеки обшукала компанію, що транслює російськомовні телеканали
У Латвії та Естонії служба безпеки обшукала компанію, що транслює російськомовні телеканали
Латвійська Служба державної безпеки 4 лютого провела обшуки в офісах компанії «Балтійський медіаальянс» в Ризі та Таллінні в справі про можливе порушення міжнародних санкцій за попередньою домовленістю.

Про це повідомляє «Настоящее время».

Компанія «Балтійський медіаальянс» транслюяє близько 25 телеканалів, включаючи російськомовні «Перший балтійський канал», «Перший балтійський музичний канал» і «Рен-ТВ Балтика».  

Служба держбезпеки Латвії повідомила, що отримана в ході розслідування інформація дозволяє підозрювати, що група осіб за попередньою змовою забезпечила доступ до фінансових і господарських ресурсів у великих обсягах особі, проти якої введені санкції ЄС за дії, що підривають територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України.

Латвійські ЗМІ повідомляють, що одним із підозрюваних є співвласник і голова правління «Балтійський медіаальянс» Олег Солодов, але цю інформацію офіційно не підтверджено. Солодов є громадянином Латвії, йому належать 50% капіталу компанії, а решта 50%, за даними Firmas.lv, належать росіянину Олексію Плясунова. Солодов є головою правління компанії «Балтійський медіаальянс» з моменту її заснування в 2007 році, Плясунов є членом правління.

Служба держбезпеки Латвії також повідомила, що статус осіб, щодо яких розпочато кримінальний процес у цій справі, мають ще декілька людей. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY