detector.media
04.02.2020 18:25
У кіберполіції заявили, що не пропонували ЗМІ встановити код для ідентифікації користувачів
У кіберполіції заявили, що не пропонували ЗМІ встановити код для ідентифікації користувачів
При цьому у Департаменті не уточнили, хто розповсюджував лист від імені кіберполіції, чи затримані ці особи та яка відповідальність їм загрожує.

Свою позицію кіберополіція надала у відповіді на запит Суспільного.

«Кіберполіція не розповсюджувала жодне програмне забезпечення на інформаційні ресурси (сайти). За інформацією, яка викладена у мережі Інтернет та на яку Ви посилаєтеся у запиті, проводиться перевірка», - зазначається у відповіді.

Раніше сайт «Полтавщина» повідомив, що отримав від кіберполіції пропозицію встановити код для ідентифікації користувачів. У листі за підписом тимчасової виконувачки обов'язків начальника відділу протидії кіберзлочинам у Полтавській області Яніни Криуліної пропонувалось інсталювати у програмний код сайту певний скрипт. Видання відмовилось це зробити та висловило сподівання, що інші ЗМІ приймуть таке ж рішення.

Медіаюристка Лабораторії цифрової безпеки Віта Володовська заявила, що така вимога кіберполіції порушує права на приватність та на вираження думки, для якого анонімність є важливим елементом. 

За словами експертки, згідно Європейській Конвенції та Конвенції про кіберзлочинність, розкривати та ідентифікувати користувачів можна лише якщо їх підозрюють у протиправних діях.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY