detector.media
04.02.2020 10:00
Cтрок досудового розслідування вбивства Шеремета продовжено до квітня
Cтрок досудового розслідування вбивства Шеремета продовжено до квітня
Офіс генерального прокурора (ОГП) продовжив строк досудового розслідування у справі вбивства журналіста Павла Шеремета до квітня 2020 року.

Про це повідомляє «Громадське» з посиланям на коментар прокурор у справі Сергія Зузака.

За його словами, ухвалювати рішення про направлення обвинувального акту в суд чи закриття провадження ще рано, потрібно провести додаткові слідчі дії, експертні дослідження, зокрема, експерименти та допити.

Як писав «Детектор медіа», слідчі у справі вбивства Павла Шеремета просиди ОГП продовжити терміни досудового слідства на чотири місяці. Адвокат підозрюваної Юлії Кузьменко Владислав Добош, у свою чергу, зазначив, що продовження терміну досудового розслідування до шести місяців є незаконним і суперечить КПК. 

Тоді ж генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив, що для передання до суду справи про вбивство журналіста Павла Шеремета потрібні додаткові докази.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

12 грудня 2019 року Національна поліція затримала і за згодою Генеральної прокуратури України оголосила підозру фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. 

За результатами проведених експертиз відеозапис із камер спостереження та відстеження телефонів слідство припустило, що вибухівку закладала Юлія Кузьменко (волонтерка на прізвисько Лиса, працює дитячим хірургом в ОХМАТДИТі), разом з нею був Андрій Антоненко (ветеран ООС, музикант Ріффмастер), а Яна Дугарь (контрактниця Збройних сил України) фотографувала місце розташування камер на мобільний телефон поруч із місцем злочину незадовго до вбивства Павла Шеремета. Роль у вбивстві Шеремета подружжя ветеранів АТО, волонтерів Владислава (на прізвисько Буча) та Інни (на прізвисько Пума) Грищенків на брифінгу чітко не було пояснено (на сайті МВС зазначено, що, за результатами молекулярних експертиз, на вибухівці лишилися сліди ДНК Грищенків). 

22 листопада  Печерський районний суд продовжив арешт іншому підозрюваному у цій справі, ветерану АТО Владиславу Грищенку. А 6 грудня Печерський суд взяв під варту на 60 діб ще одну підозрювану Інну Грищенко. Владислава та Інну заарештували за підозрою в справі щодо підготовки вибуху в Івано-Франківській області. 

13 грудня Юлію Кузьменко та Андрія Антоненка заарештували.

16 грудня 2019 року проєкт «Слідство.Інфо», який отримав від джерел текст експертизи, повідомив, що її результати є суперечливими та неоднозначними. Зокрема, четверо експертів, серед яких іноземець, підписали висновки, які «суперечать один одному». У поліції, своєю чергою, відкинули звинувачення щодо суперечливості результатів експертиз

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY