detector.media
03.02.2020 22:20
Наталя Гуменюк йде з «Громадського»
Наталя Гуменюк йде з «Громадського»
Ексголова ГО «Громадське телебачення» Наталя Гуменюк йде через звільнення Ангеліни Карякіної.

Про це редакція повідомляє пресрелізом. 

Наталя Гуменюк вважає неприпустим непродовження контракту з головною редакторкою Ангеліною Карякіною, тому припиняє свою роботу на «Громадському», але залишається членом ГО «Громадське телебачення».

«Головна причина для мене — неприпустимість несподіваного непродовження контракту з головною редакторкою, яка створила особливу команду, що вміє працювати зі складними і глибокими історіями. Окрім того, без головного редактора зі зрозумілими умовами роботи журналістика є незахищеною. Я розумію, що глибинна причина — різні бачення візії "Громадського" саме всередині членів громадської організації. Тому я не бачу поки змоги працювати, однак лишаюся членом організації, щоб працювати цим, до того ж максимально швидко. "Громадське" — це насамперед ідея суспільнокорисної журналістики, і, можливо, нам треба знову винаходити спосіб її реалізації», — пояснила своє рішення вона.

Нагадаємо, кілька днів тому стало відомо, що з «Громадського» йде головна редакторка Ангеліна Карякіна. Журналістка заявила, що йде не за власним бажанням і що її було скорочено, таке рішення керівництва вона вважає неповагою. «Громадське» заперечує цю інформацію та стверджує, що контракт із пані Карякіною добіг кінця, їй було запропоновано нові умови співпраці, на які вона не погодилася. 

Наталя Гуменюк обіймала посаду голови ГО «Громадське телебачення» чотири роки. З 20 грудня 2019 року журналістка виконувала обов’язки заступниці головного редактора з партнерств і керувала проєктом hromadske international.

Фото: фейсбук Наталі Гуменюк

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY