detector.media
Марина Довженко
«Детектор медіа»
02.02.2020 10:26
Інформаційні канали об’єднались в атаках на уряд, — моніторинг
Інформаційні канали об’єднались в атаках на уряд, — моніторинг
Тимошенко пообіцяла спробувати не брехати, а Шарій навіть не обіцяв.

Однією з основних тем інформаційних каналів 13-19 січня стала критика уряду. Після оприлюднення 15 січня «плівок Гончарука» Прямий присвятив цій темі майже всі шоу протягом тижня, висміюючи «профанів» та обурюючись через високі зарплатні міністрів. Аналогічну риторику демонстрував і канал «Еспресо».

Канали Медведчука цього разу проявили солідарність з колегами і обійшлися без спроб розібратися в економічній ситуації.

Про це йдеться в моніторингу інформаційних телеканалів за 13-19 січня.

Міжнародна тематика була різноманітніша. Прямий та «Еспресо» змогли на мить відійти від чорного піару Зеленського і обговорювали зміну влади у Росії, про яку канали Медведчука не згадували. Втім, і критики Зеленського не бракувало: на Прямому роздмухували історію з поїздкою президента України в Оман. Говорячи про збиття літака в Ірані, порівняли реакцію Зеленського з реакцією Путіна на трагедію з підводним човном «Курськ».

На каналі ZIK висміяли засмагу Юлії Тимошенко. Сама ж лідерка «Батьківщини» на прохання ведучої NewsOne «говорити правду» відповіла «спробую». А Анатолій Шарій на «112» повідав своїм глядачам про «козявки» Ярослава Юрчишина та «гомосексуальність» Олексія Гончаренка.

Більше про порушення стандартів та маніпуляції в ефірі українських інформаційних каналів читайте в огляді Ярослава Зубченка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY