detector.media
01.02.2020 17:11
У Вінниці невідомі зірвали тренінг для журналістів щодо ЛГБТ-тематики: облили олією, засипали пір'ям
У Вінниці невідомі зірвали тренінг для журналістів щодо ЛГБТ-тематики: облили олією, засипали пір'ям
1 лютого троє осіб зайшли до приміщення в готелі «Поділля», де проводився тренінг для журналістів, облили залу готелю та учасників олією та засипали пір’ям.

Про це повідомляється на сторінці «Вінницької агенції журналістських розслідувань» у Facebook.

Зазначається, що невідомі погрожували організаторам заходу, вказуючи, що «подібним заходам не місце у Вінниці».

Відповідальність за скоєне взяли на себе представники громадської організації «Едельвейс-Вінниця», зокрема її голова Роман Костишин, який опублікував зняте нападниками відео.

У поліції Вінницької області повідомляють, що розпочали досудове розслідування за ознаками ст. 171 КК України (перешкоджання законній журналістській діяльності) та ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство).

За вчинення цих правопорушень законодавством передбачено до 4 років позбавлення волі.

Журналіст «Вінницької агенції журналістських розслідувань» Влад Боднар повідомив «Громадському», що до останнього дня не називав місце проведення заходу, тому що були підозри щодо провокацій від радикальних організацій.

«Саме з цієї причини ми направляли офіційного листа до поліції, щоб забезпечили правопорядок під час проведення тренінгу. Але поліції не було, і сталося те, що сталося. Одразу ми викликали працівників поліції, які нам сказали, що ніякої від вас заяви про забезпечення правопорядку не було. У понеділок нас запросили на зустріч з керівництвом поліції області», - сказав журналіст.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY