detector.media
31.01.2020 15:21
Слідство вважає, що авто журналістки «Радіо Свобода» спалили через професійну діяльність
Слідство вважає, що авто журналістки «Радіо Свобода» спалили через професійну діяльність
Над справою працюють понад 80 співробітників поліції, які вивчають територію навколо будинку львівської кореспондентки «Радіо Свобода» Галини Терещук.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

ЗА словами начальника слідчого відділу Галицького районного відділу поліції Львова Василя Васька, основною версією слідства про причини підпалу автомобіля журналістки Галини Терещук є її професійна діяльність. 

«Зараз проводяться усі необхідні першочергові слідчі дії. Розглядаються різні версії скоєного кримінального правопорушення, проводяться заходи по встановленню особи, причетної до скоєння даного злочину. Ми версії розглядаємо усі, які будуть припущені в рамках цього кримінального провадження, але основною версією є журналістська діяльність Терещук», – повідомив він.

Раніше заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко висловив думку, що підпал автівки Галини Терещук є замовним злочином. 

«Будемо робити все можливе, аби встановити виконавця і замовника цієї акції. Ми думаємо, що це – замовний злочин, що хтось найняв когось, щоб це зробити», – сказав він.

Нагадаємо, у ніч на 30 січня у Львові невідомий підпалив автомобіль, що належить журналістці «Радіо Свобода» Галині Терещук. За словами свідків, до машини підійшов чоловік у масці, помістив пакет із невідомою речовиною під щітки на лобовому склі автомобіля і підпалив його. На крики свідків про те, що він може спалити всю вулицю, невідомий відповів, що хоче спалити лише цю автівку.

Поліція відкрила провадження за статтею «умисне знищення або пошкодження майна журналіста», що передбачає позбавлення волі терміном від 6 до 15 років.

Галина Терещук працює на «Радіо Cвобода» з 2000 року.

Фото: «Радіо Cвобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY