detector.media
30.01.2020 14:15
Зібраних доказів у справі Шеремета недостатньо – генпрокурор Рябошапка
Зібраних доказів у справі Шеремета недостатньо – генпрокурор Рябошапка
Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка вважає, що для передання до суду справи про вбивство журналіста Павла Шеремета потрібні додаткові докази.

Про це він розповів у інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Мені здається, що наразі має бути зібрано додаткові докази, щоб справу можна було передати до суду, оскільки зібраного обсягу доказів недостатньо… Щоб зібрати додаткові докази, які підтверджують або спростовують провину цих людей, - а ми маємо рухатися в обох напрямках - підготовлено письмові вказівки прокурорів слідству і відповідно встановлено терміни розслідування. Будемо стежити за виконанням цих вказівок», – сказав Руслан Рябошапка.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

12 грудня 2019 року Національна поліція затримала і за згодою Генеральної прокуратури України оголосила підозру фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. 

За результатами проведених експертиз відеозапис із камер спостереження та відстеження телефонів слідство припустило, що вибухівку закладала Юлія Кузьменко (волонтерка на прізвисько Лиса, працює дитячим хірургом в ОХМАТДИТі), разом з нею був Андрій Антоненко (ветеран ООС, музикант Ріффмастер), а Яна Дугарь (контрактниця Збройних сил України) фотографувала місце розташування камер на мобільний телефон поруч із місцем злочину незадовго до вбивства Павла Шеремета. Роль у вбивстві Шеремета подружжя ветеранів АТО, волонтерів Владислава (на прізвисько Буча) та Інни (на прізвисько Пума) Грищенків на брифінгу чітко не було пояснено (на сайті МВС зазначено, що, за результатами молекулярних експертиз, на вибухівці лишилися сліди ДНК Грищенків). 

22 листопада  Печерський районний суд продовжив арешт іншому підозрюваному у цій справі, ветерану АТО Владиславу Грищенку. А 6 грудня Печерський суд взяв під варту на 60 діб ще одну підозрювану Інну Грищенко. Владислава та Інну заарештували за підозрою в справі щодо підготовки вибуху в Івано-Франківській області. 

13 грудня Юлію Кузьменко та Андрія Антоненка заарештували на 2 місяці.

16 грудня 2019 року проєкт «Слідство.Інфо», який отримав від джерел текст експертизи, повідомив, що її результати є суперечливими та неоднозначними. Зокрема, четверо експертів, серед яких іноземець, підписали висновки, які «суперечать один одному». У поліції, своєю чергою, відкинули звинувачення щодо суперечливості результатів експертиз

Нагадаємо, слідчі проситимуть продовжити строк досудового розслідування вбивства Шеремета.

Фото: Вікіпедія

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY