detector.media
30.01.2020 11:43
Голова Держкіно Марина Кудерчук просить судити про неї за результатами роботи
Голова Держкіно Марина Кудерчук просить судити про неї за результатами роботи
Новообрана очільниця Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук відреагувала на критику в мережі.

У коментарі «Інтерфакс-Україна» Марина Кудерчук зазначила, що має достатній досвід роботи в кіноіндустрії та закликала оцінювати її та її роботу за результатами, які будуть «найближчим часом». Вона також заявила, що не має жодних кураторів серед політиків та є рівновіддаленою від усіх політичних сил. Так вона відреагувала на хвилю критики в соцмережах

«За часів мого перебування на посаді керівника запорізького кінотеатру ім. О.Довженка я і моя команда проводили досить багато прем'єр українських фільмів і запрошували кінематографістів. До речі, нашій команді вдалося за короткий період часу вивести цей кінотеатр із розрухи та зробити одним з найуспішніших у Запоріжжі. В кінотеатрі ми проводили кілька фестивалів українського кіно, в залах були аншлаги, було організовано кіношколу, проводилися кіноконкурси для молоді», – розповіла про свій досвід роботи в кіноіндустрії пані Кудерчук.

«Тож дуже прошу скептиків судити про мене і мою роботу за результатами, які, сподіваюся, всі побачать найближчим часом», – додала вона.

Нагадаємо, вчора, 29 січня стало відомо, що Кабмін обрав нового очільника Держкіно. Відомство працювало без керівника з серпня минулого року, коли з посади за власної ініціативи пішов Пилип Іллєнко

Головою Держкіно стала 38-річна Марина Кудерчук, заступниця голови Запорізької ОДА з аграрних питань. Із кіноіндустрією її пов'язує два роки роботи в Запорізькому кінотеатрі імені Довженка (заступницею директора та директоркою) та організація Запорізького міжнародного фестивалю короткометражного кіно (ZIFF).

На сайті Запорізької ОДА зазначається, що пані Кудерчук закінчила приватний Бердянський інститут підприємництва і стала економістом, магістром із маркетингу. А пізніше отримала ще й юридичну освіту в тому ж виші.

Як писав «Детектор медіа», колишній голова Держкіно Пилип Іллєнко пішов з посади у серпні минулого року. Своє рішення він пояснив тим, що його «місія з відродження українського кіно виконана». 

4 жовтня Кабмін оголосив конкурс на посаду голови Держкіно. На посаду претендували 13 кандидатів, але після першого етапу їх залишилося вісім. На останньому етапу конкурсу залишилася одна кандидатка – генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич. Але 21 листопада вона не набрала достатньої кількості балів за результатами співбесіди у четвертому турі конкурсу й не пройшла далі. 

Представники української кіноспільноти, після того, як побачили в мережі відео цієї співбесіди, звинуватили членів конкурсної комісії в некомпетентності й упередженості та написали відкритого листа президенту, прем'єр-міністру й міністру культури, молоді та спорту з вимогою переглянути результати співбесіди Юлії Сінькевич на посаду голови Держкіно. Скасувати результати конкурсу та назвати імена відповідальних за ці результати вимагала Спілка кінематографістів України. А сама Юлія Сінькевич заявила, що звернеться до Кабміну та суду.

27 листопада уряд оголосив новий конкурс на вакантну посаду голови Держкіно. Наприкінці грудня Юлія Сінькевич повідомила, що не братиме участі в повторному конкурсі. Наприкінці грудня НАДС оприлюднило список допущених до конкурсу кандидатів – їх було дев’ятеро. Але на початку січня НАДС оприлюднило новий список допущених кандидатів – їх виявилося десятеро.

До фінального туру конкурсу на посаду голови Держкіно пройшли п'ятеро кандидатів, яких НАДС рекомендував до співбесід з представниками Кабміну. Марина Кудерчук займала третє місце за кількістю балів за результатами всіх етапів конкурсу (знання законодавства, іноземної мови, співбесіда з представниками НАДС). 

Фото: Фейсбук Марини Кудерчук

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY