detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
29.01.2020 15:57
Депутати переглянуть норми щодо обов’язкового інформування про зміни тиражу друкованих ЗМІ
Депутати переглянуть норми щодо обов’язкового інформування про зміни тиражу друкованих ЗМІ
Заступник голови комітету Верховної ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв обіцяє переглянути норми у законопроєкті «Про медіа» щодо обов’язкового внесення у реєстр інформацію про зміну тиражу для друкованих медіа.

Про це він повідомив під час громадського обговорення законопроєкту.

Медіаюрист Алі Сафаров звернув увагу на те, що друковані медіа мають нести значну відповідальність у разі своєчасного невнесення до реєстру інформації про тираж: «Але це інформація, яка не несе суспільної небезпеки».

Ці аргументи Микита Потураєв визнав слушними та пообіцяв переглянути відповідні норми.

Також на думку учасників дискусії, у законопроєкті «Про медіа» передбачені завеликі штрафи для друкованих медіа (від 170 тисяч). За словами Олексія Погорєлова, річний бюджет маленького регіонального змі 200 тис. грн (у штаті близько 3 людей, тираж 3-4 тисячі).

Нагадаємо, 17 січня комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту прийняти за основу законопроєкт № 2693 «Про медіа».

Новий законодавчий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам: про телебачення і радіомовлення, про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні, про інформаційні агентства, про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів, про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY