detector.media
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
29.01.2020 11:06
«Чорні списки» осіб, які загрожують нацбезпеці, повинні мати чіткі критерії та можливість перегляду, – медіаюрист
«Чорні списки» осіб, які загрожують нацбезпеці, повинні мати чіткі критерії та можливість перегляду, – медіаюрист
Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, має відповідати чітким критеріям та передбачати можливість перегляду і вилучення осіб з переліку. Про це під час громадського обговорення законопроєкту «Про медіа» сказав медіаюрист Максим Дворовий.

Саме тому, за його словами, у новий законопроєкт внесені зміни щодо формування цього переліку. «Законопроєкт передбачає процедуру включення до списку та можливість перегляду цього рішення в судових інстанціях. Це має обмежити позови від цих осіб до Європейського суду з прав людини»,- пояснив він.

Також він додав, що це питання відноситься до регулювання Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, а не Міністерства культури, молоді та спорту, тому що «ми створюємо потужного регулятора». «Але право вносити пропозиції до цих списків, як і раніше, матимуть СБУ та правоохоронні органи», - додав він.

Нагадаємо, представники громадськості, серед яких – журналісти, кінорежисери, актори, ведучі, громадські діячі тощо, закликали Верховну Раду України та парламентський комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики не допустити скасування або обмеження переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Зокрема, у заяві йдеться, що низка норм законопроєкту «Про медіа» (реєстраційний № 2693) скасовують чинний Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, та запроваджують натомість Перелік осіб, які створюють загрозу національному медіапростору України. Представники громадськості вказали, що чинний Перелік осіб стосується не лише сфери медіа, а й сфери кінематографії та сфери культурних заходів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY