detector.media
28.01.2020 21:01
У Раді пропонують ввести 20% податок на послуги Google, Facebook та Youtube
У Раді пропонують ввести 20% податок на послуги Google, Facebook та Youtube
У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №2634, який пропонує ввести податок на додану вартість у розмірі 20% на електронні послуги, які надаються фізичним особам від компаній-нерезидентів України - Google, Facebook, Youtube та іншіх.

Проєкт закону розміщено на сайті парламенту.

Автор законопроєкту - нардеп від «Слуги народу» та голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначено, що діяльність компаній-нерезидентів, які надають діджитал-послуги, проводиться без належного оподаткування. На думку автора закону, це призводить до втрат державного бюджету та створює неконкурентне середовище для резидентів-платників.

Аналогічне подорожчання на 20% очікується і в сфері E-commerce. Мова йде про розміщення реклами на платформах Facebook та Google, YouTube і в мобільних додатках.

Нагадаємо, у листопаді 2019 року стало відомо, що податковий комітет Верховної ради готує зміни до законодавства, які передбачають оподаткування «провайдерів загального доступу, що отримують прибуток на території України».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY